Imprimir

Os intoxicados na comida veciñal de Duancos están "ben" e xa nas súas casas

El Progreso de Lugo | 11 de Septiembre de 2018

A leira Val dúas Soños. EP
A leira Val dúas Soños. EP

Os afectados restan importancia ao ocorrido ► Sanidade tomou mostras do ocorrido

A trintena de persoas que resultaron afectadas por unha suposta intoxicación por estafilococos en Castro de Rei atópanse xa practicamente recuperadas, nas súas respectivas casas. "Puxémonos en contacto con todas as familias ou elas connosco e dinnos que están todos ben e iso é o importante, que todo ou mundo está ben", explicaban o luns desde a asociación de veciños Val dos Soños de Duancos, entidade organizadora da comida na que se produciu o incidente.

"Alegrámonos moito de que a evolución de todos afectar sexa favorable e temos que agradecerlles a súa boa reacción, non lle dan importancia ao acontecido máis alá do susto inicial", precisaron desde a directiva da entidade, que atribuíron o ocorrido a un feito "puntual" e avalaron o bo labor do persoal do Val dos Soños, onde se celebrou o ágape, ao que asistiron preto de 400 persoas.

"Confiamos plenamente, ao 100%, non persoal que serviu a comida, nunca pasou nada antes e levamos xa anos facendo aí a comida veciñal", dixeron, explicando que tomaron mostras da comida tanto o responsable do restaurante como os técnicos de Sanidade, que tamén falaron co persoal que prestou servizo na comida, para intentar determinar así as causas do ocorrido o domingo.

Os síntomas presentados foron similares en todos os afectados. A maioría empezaron vomitando no propio lugar da comida, ao que se sumou un malestar xeral que levou a unha vintena de persoas a urxencias ao Hula, mentres que outros optaron por acudir á PAC de Fingoi ou ao centro de saúde de Outeiro de Rei.

Entre os que acudiron ao Hula estivo José Montenegro, veciño de Teixeiro (Lugo), que acudiu á comida coa súa muller, os seus cuñados e un matrimonio amigo. "Á miña señora e a miña cuñada non lles pasou nada, e os outros catro fomos ao Hula por precaución e en canto nos puxeron o soro e ou Primperan, aos 15 minutos xa estaba todo cortado, eu xa me atopaba perfectamente e o resto tamén, de alí a un pouco déronnos un vaso de auga, a ver se o tolerabamos e para a casa, e coma nós todos", recordaba José.

Os afectados restan importancia ao ocorrido e aseguran que a comida estaba "riquísima"

"Non foi nada, foi unha cousa leve", incidiu, restándolle importancia ao ocorrido, ao que non lle atopaba explicación: "Non entendo o que puido pasar, estaba todo riquísimo", asegurou, unha idea que compartía este luns outra das asistentes, Vanessa Meijón, que acudiu co seu marido e o seu fillo de dous anos e medio, o único que presentou síntomas.

"A comida estaba riquísima, todo tiña moi boa pinta e os tres comemos o mesmo; de feito, o neno comeu do meu prato e cando empezou a vomitar pensei que era porque estivera xogando, ata que vimos que había máis afectados", recordou Vanessa, que agradeceu o interese mostrado tanto pola asociación organizadora como polo restaurante.

"Nunca vomitara, así que o levamos ao médico, porque nun primeiro momento asústaste, pero lle cortaron ao momento os vómitos e hoxe xa está como un reloxo", dixo Vanesa sen darlle "maior importancia ao ocorrido".

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /gl/articulo/a-chaira/intoxicados-comida-veci%C3%B1al-duancos-estan-%C2%ABben%C2%BB-casas/201809111006161332851.html


© 2018 El Progreso de Lugo

Rúa Ribadeo 5, Lugo

Tlfno: 982 29 81 00

(Grupo El Progreso)