Domingo. 18.11.2018 |
El tiempo
Domingo. 18.11.2018
El tiempo
Gastronomía
A merluza do pincho, do mar ao prato

A merluza do pincho, do mar ao prato

Este sábado é o día de Viveiro na feira Xantar, onde o concello promove unha degustación con preto de 300 racións de pescada de Celeiro e pan dos apóstolo
El teléfono del ‘Rey’

El teléfono del ‘Rey’

El número que tuvo durante 20 años el Rei das Tartas fue reasignado a una vecina que ahora ‘recibe’ sus encargos
Hoxe en Viveiro hai tortilla

Hoxe en Viveiro hai tortilla

A área de San Roque, a praia de Area ou o parque de Covas son algúns dos lugares máis socorridos para desfrutar ao aire libre destas comidas populares que reúnen a grupos de amigos e familias. Xogos, paseos ou cánticos acompañan unha velada cuxa orixe se remonta á tradición franciscana da Idade Media
A mellor fabada, en Monforte

A mellor fabada, en Monforte

O prato típico asturiano que se elabora no bar Plaza está seleccionado entre os nove que participarán na semifinal dun certame no que se elixirá o mellor de todo o mundo
A Feira do Grelo rexuvenece nas Pontes

A Feira do Grelo rexuvenece nas Pontes

Centos de persoas participaron na trixésima sexta edición dunha cita que integrou o sabor das '‘food trucks’' e a tradición de sempre

"Lalinenses, a darlle ao cocido, ao viño, y al loro"

A Feira do Cocido de Lalín congrega este domingo a miles de persoas ► O xornalista sanxenxino Manuel Jabois recordou no seu pregón que foi a primeira festa á que acudiu na súa vida porque o seu pai traballaba na capital do Deza ► Feijóo expresou o seu desexo de que a cita gastronómica obteña "o recoñecemento oficial internacional que se merece"
Chicote: Non busco estrelas, paso de cualificacións

Chicote: "Non busco estrelas, paso de cualificacións"

O chef máis televisivo deixou a alta cociña en 2012 para centrarse nos programas 'Top Chef' e 'Pesadilla en la cociña'. Máis tarde, en 2014, abriu a súa primeira taberna 'japocañí', Yakitoro, e xa vai pola segunda apertura
Viaxar a través do padal

Viaxar a través do padal

A cafetería Bahía das Pontes organiza xornadas gastronómicas internacionais para que os seus clientes poidan probar sabores doutros países sen mover os pés da localidade
A alta gastronomía galega comeza a conquista de Londres

A alta gastronomía galega comeza a conquista de Londres

O tour Galicia Gourmet Extravaganza arrinca en Londres cos cociñeiros lucenses Santi Almuíña e Diego López á fronte e a degustación de produtos como a carne das cachenas de Triacastela ou a singular xenebra do Rosal