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A montaña
Sin pasto que llevarse a la boca

Sin pasto que llevarse a la boca

La sequía del verano y el gélido invierno han reducido drásticamente los forrajes en la montaña lucense. Los ganaderos se han visto obligados a comprar alimento para el ganado, que ante la gran demanda ya empieza a escasear. Las pérdidas en las explotaciones son cuantiosas y los afectados califican la situación de «grave
Los secretos del subsuelo barallés

Los secretos del subsuelo barallés

El concello de Baralla esconde bajo tierra decenas de enigmáticas cuevas que están rodeadas de mitos y leyendas. Se dice que algunas miden kilómetros y llegan a unir parroquias entre sí. En los próximos días Patrimonio dos Ancares inspeccionará tres de ellas en busca de restos arqueológicos que darían, si cabe, valor añadido al entorno
O rexurdir dun queixo centenario

O rexurdir dun queixo centenario

Manxar de reis no século XVII, o queixo do Cebreiro mantén todo o seu prestixio. Cinco firmas con selo de calidade impulsan este produto, apostando por fórmulas que preservan a súa esencia e unha mellor conservación
O queixo do Cebreiro convive ben co frío

O queixo do Cebreiro convive ben co frío

A feira que lle dedica Pedrafita ao seu produto estrela recibiu numerosas visitas pese ás complicacións pola neve, que obrigaron ao Concello a empregarse a fondo na limpeza viaria. Sineiro enxalzou no pregón as bondades deste alimento