Julius Bienert: "Encántame Lugo"

O chef Julius Bienert recorda as súas raíces galegas nunha visita a Palas de Rei
Fransy, Julius Bienert y Davide Salvado prueban el caldo gallego. STORY PRODUCCIONES
photo_camera Fransy, Julius Bienert e Davide Salvado proban o caldo galego. STORY PRODUCIóNS

O popular cociñeiro Julius Bienert fixo unha parada en Palas de Rei como parte da gravación do programa culinario O Camiño de Santiago by Julius. O mallorquino é coñecido por preparar pratos en tempo marca concibidos sobre todo para solteiros, parellas e xente que vive con présas.

Bienert percorre o Camiño de Santiago en busca das receitas tradicionais máis extraordinarias que se poden atopar ao longo dun dos itinerarios máis coñecidos ao redor do mundo.

Nesta ocasión, a localidade elixida foi Palas de Rei, na que o chef mallorquino, acompañado polo cantante galego Davide Salvado, gozou na leira das mozas de Muuhlloa —empresa galega de cosmética ecolóxica e natural— dun saboroso caldo galego mono, elaborado unicamente a partir de hortalizas.

"Hei de confesar que é un prato que a min me gusta moito e que sempre se comeu na miña casa, xa que teño raíces galegas. Fixémolo con patacas da terra, como diría a miña avoa", afirma Julius Bienert.

Acompañado por Davide Salvado, desfrutou dun bo caldo tradicional elaborado con grelos deshidratados

"Tamén decidimos engadirlle pementos e calabacín da horta de Muuhlloa. Podería tratarse dun prato perfectamente vegano, de non ser polo unto, que lle dá un toqueciño", relata o cociñeiro.

Aínda que o ingrediente que deixou completamente fascinado a Bienert foron os grelos deshidratados: "Polo visto son únicos no mundo e a min pareceume un verdadeiro inventazo. Estaban boísimos e a verdade é que é un produto que me deixou marcado. O penso seguir utilizando na miña cociña".

Na visita do chef a Palas de Rei non todo foi comer, senón que tamén puido gozar da música tradicional galega. "Davide Salvado foi un anfitrión magnífico. É un personaxe moi afable e divertido. Tras degustar o caldo, el e a súa amiga Fransy deleitáronnos cun par de cancións das músicas perdidas das aldeas galegas", recorda Bienert.

O mallorquino afirma querer repetir a experiencia polos pobos da provincia lucense, animado especialmente pola súa ascendencia galega. "Coñezo Lugo bastante ben porque gravei algunha outra cosiña por esta terra e volverei. Lugo é unha terra que me encanta, é unha cidade que me alucina e son un gran namorado desta zona", recoñeceu.

Comentarios