O cociñeiro Paco Roncero, dobre estrela Michelin e tres soles Repsol na Terraza do Casino (Madrid), defendeu este domingo o coñecemento de Galicia a través da súa gastronomía, desde a tenreira ata "o polbo á feira" e a repostería, así como a través do Camiño de Santiago.
"O mellor xeito de defender un produto é comendo", afirmou o chef no municipio de Melide, onde pasou todo a fin de semana para exercer de pregoeiro da Festa do Melindre.
Antes de pronunciar o discurso no concello, onde foron nomeados os novos embaixadores desta sobremesa, Roncero tirou de ironía para comentar que, a diferenza dos seus predecesores no pregón, el non ía pasar por diante dos doces sen probalos.
O cociñeiro comentou que Galicia lle permite gozar de dúas das súas paixóns, a súa actividade profesional e o deporte.
A conselleira de Medio Rural, Ángeles Vázquez, na Festa do Melindre. LUÍS POLO
E, en plena confluencia dos itinerarios Francés e Primitivo do Camiño de Santiago, prometeu volver ser un "peregrino".
Roncero remarcou a necesidade apremiante de preservar o tradicional e artesanal, como no caso de Melide.
Ademais de Roncero son novos embaixadores dos melindres o actor Marcos Pereiro, a reposteira e "instagramer" Isabel Pérez e o triatleta Uxío Abuín.