Paloma, subcampioa de MasterChef Junior cun menú galego

Paula, barcelonesa de dez anos, fíxose co primeiro posto da man dun menú de vangarda que encandeou ao xurado
Paloma y Paula, finalistas de MasterChef Junior
photo_camera Paloma y Paula, finalistas de MasterChef Junior

Pratos da máxima dificultade, a imitación dos propostos polas estrelas Michelin Quique Dacosta e Diego Guerrero, e un menú de "vangarda" levaron a Paula, unha barcelonesa de só dez anos, a alzarse como gañadora da cuarta edición de "MasterChef Junior".

Nunha final feminina protagonizada por Paula, que apostou por un menú no que aplicou as técnicas contemporáneas aprendidas no programa, e Poloma, que optou por pratos tradicionais de raíces galegas, impúxose a catalá, que logra así o título de gañadora de MasterChef Junior, un curso intensivo de cociña no Basque Culinary Center e 12.000 euros para a súa formación.

O concurso comezou de forma "terrorífica" ao recibir a visita dos seus pais en forma de cabezas servidas sobre bandexas, tras o que os catro finalistas, Álex, Paloma, Paula e Natalia, tiveron que reproducir unha creación de lagostinos con curry verde de Quique Dacosta, á fronte do restaurante que leva o seu nome en Denia (Alacante) e que loce tres estrelas Michelin.

Unha proba complexa na que todos mostraron as súas dotes culinarias pero brillou especialmente Paloma, galega de 12 anos que logrou directamente a chaquetiña que levaba aparellada a condición de finalista.

Máis difícil se cabe tivérono aínda Álex, Natalia e Paula para reproducir un menú composto por creacións de Diego Guerrero, do "biestrellado" DSTAgE (Madrid), que degustaron os concursantes da primeira edición de MasterChef Celebrity, co seu gañador, Miguel Ángel Muñoz, recoñecendo a complicación dos pratos e encomiando especialmente o traballo da segunda finalista, a perseverante Paula.

Tamén recibiu o aplauso do xurado composto por Pepe Rodríguez, Jordi Cruz e Samantha Vallejo-Nágera pola estupenda execución do pato pekín e as kokotxas de salmón.

Na proba final, Paula decidiu elaborar un menú con tres pratos aos que aplicou técnicas contemporáneas aprendidas nas súas seis semanas no programa: tartar de atún con auga de wasabi e esferas de kimchi, risotto de plancto e gamba vermella e reinterpretación do corte de fresa e nata, que lle deron o triunfo coa aprobación dun xurado ao que se sumou Jordi Roca, responsable de repostería do "triestrellado" O Celler de Can Roca.

Pomba elixiu un menú de corte máis tradicional e galego, cos seus mexillóns con curry e huevas de salmón, capón recheo con salsa de frambuesas e crema de castañas, e bizcocho de coco e lima.

Nunha edición na que o pequeno Jefferson, un británico de 8 anos que vive desde fai dous en Cádiz, conquistou á audiencia pola súa simpatía, desenvoltura e compañeirismo, Paula, filla da propietaria dun pequeno restaurante en Mataró e cun pai que de cando en cando pisa a cociña, reivindicou con bo facer as técnicas que fixeron de España punta de lanza culinaria mundial.

Comentarios