A academia de nutrición cuestiona que os alimentos a partir de células nais sexan unha alternativa de alimentación

O presidente da Academia Española de Nutrición, Lluis Serra, non cre que a produción de alimentos a partir de células nai convértase nunha alternativa para alimentar á poboación no futuro.

En declaracións aos xornalistas antes de participar nun curso de verán sobre nutrición na Universidade de Cantabria (UC), Serra referiuse así ao experimento realizado por un equipo da Universidade de Maastricht para producir a primeira hamburguesa xerada a partir de células nai.

Segundo informa a UC nun comunicado, Serra considerou que este proxecto está ''ben'' como "iniciativa ou exemplo" do que se pode chegar a facer na fabricación de alimentos.

Pero lle parece "dubidoso" que deste experimento "se poidan extrapolar modelos de fabricación de alimentos para o futuro".

Ademais, incidiu na importancia de garantir a seguridade deses produtos para o consumidor, asegurando que non provocarán "ningún tipo de problema".

Recordou tamén os esforzos realizados na gandería e a agricultura, que ofrecen agora un nivel de calidade "moi bo", e opinou que non sería desexable "amolar" ese traballo.

E segundo Serra, hai alimentos conseguidos de forma "regulada" e "sen un impacto ambiental importante para todos os habitantes do mundo".

O presidente da Academia de Nutrición e catedrático de Saúde Pública na Universidade das Palmas engadiu que a alimentación é un aceno de identidade dos pobos e parte da súa cultura, como ocorre, por exemplo, coa dieta mediterránea.

Neste sentido, este experto, que coordinou e liderou a candidatura para conseguir o seu recoñecemento como Patrimonio Inmaterial da Humanidade, explicou que a dieta mediterránea "é cultura, non só saúde pública", e detrás dela, moitas veces, hai alimentos producidos cunhas prácticas agrícolas e gandeiras que se están perdendo.

Recordou que a dieta mediterránea, complementada cun pouco de aceite de oliva virxe ou con froitos secos, reduce en máis dun 30 por cento as posibilidades de sufrir unha enfermidade cardiovascular.

O estudo que recolle estas conclusións, no que participou o propio Serra, comparou os efectos deste tipo de dieta cos doutras baixas en graxas, que se adoita prescribir en hospitais ou en pacientes que sofren un primeiro infarto, e na súa opinión, cambia o xeito de comprender o tratamento dos enfermos con cardopatías, risco cardiovascular ou diabéticos.

Ao seu xuízo, están a facerse "as cousas mal" e avoga por ''revisar'' a alimentación que se aconsella a este tipo de pacientes.

Comentarios