A pontevedresa Ketty Fresneda, segunda clasificada de 'Masterchef'

A concursante, de orixe cubana, perdeu un rifado duelo contra a madrileña Marta

Ketty Fresneda. RTVE.ES
photo_camera Ketty Fresneda. RTVE.é

Tras 13 semanas participando na sexta edición de Masterchef, a cubana fincada en Pontevedra Ketty Fresneda quedou este luns en segunda posición tras perder contra Marta.

Ketty optou por preparar un menú que axuntaba a gastronomía galega e a cubana. Así, de primeiro prato optou por unha ensalada de boi de mar, lagostinos e rape con coco: de principal cociñou unha raia no seu mollo con ensalada de anisados, en encurtidos e caviar de pomelo e, para rematar, decidiuse por un cubalibre con biscoito de plátano, aire de ron e granizado de limón. 

Tras a primeira proba da noite, na que tiveron que reproducir dous pratos dos chefs do restaurante Gozar, Oriol Castro e Mateo Casañas, premiado con dúas estrelas Michelin e considerado como un dos 20 mellores restaurantes do mundo, segundo a lista 50 Best Restaurants, na que Marta foi a primeira clasificada, o resto de concursantes viaxaron ata Illescas, pobo do chef Pepe Rodríguez.

Nas cociñas de El Bohío tiveron que preparar un menú degustación de seis pratos para uns comensais que saben polo que están a pasar os finalistas, pois eran os gañadores das diferentes edicións do programa.

De El Bohío saíu Ketty como segunda rival do duelo decisivo, que finalmente gañou Marta cun menú composto por un gazpacho mediterráneo, caldereta de salmonete e lagosta e macarons de frambuesa.

FAMILIARES. Para afrontar a final, Ketty contou coa presenza dos seus familiares no estudio: o seu marido, Fernando; a súa sogra, Clara; e a súa nai, Aracely, chegada desde Cuba e que xa participara nunha proba do concurso fai un par de semanas. 

Comentarios