Héctor López e Balseiro levan Lugo ao Atlántica Gastrónomica

O 'masterchef' Efrén Álvarez e o experto en comida saudable Andrés Casal irán tamén

Héctor López, chef del restaurante España. AEP
photo_camera Héctor López, chef do restaurante España. AEP

Un pedacito de Lugo desprazarase esta fin de semana á Coruña. En concreto, ata O Parrote e Palexco, onde se celebrará Atlántica Gastronómica, o amplificador das festas culinarias de Galicia.

A provincia lucense estará presente, non só na sección de festival, senón tamén na profesional, que estará dedicada aos expertos de sectores como a gastronomía, enoloxía, alimentación, hostalería, turismo ou comercio, entre outros. Desta forma, Lugo presumirá non só da súa recetario tradicional, senón tamén dos restauradores e profesionais da provincia.

Lugo contará con postos do restaurante España, do Mercado Street Food, do Mesón Colón, de Milola e do restaurante Canedo.

Doutra banda, no Atlántica Profesional de Palexco do domingo e do luns participarán tamén varios representantes da provincia. Será o caso de Héctor López, chef do España, que participará no panel de turismo gastronómico o vindeiro sábado, ás 12.00 horas.

O bloque temático de emprendemento e innovación (o luns, ás 12.00 horas) contará tamén coa intervención de Efrén Álvarez, exconcursante do programa Masterchef, e de Andrés Casal, que relatarán a súa experiencia á fronte da empresa Wetaca, unha das máis punteiras en comida saudable a domicilio.

Para rematar, o panel Galicia Gastronómica, presente e futuro (o vindeiro luns ás 18.00 horas) terá tamén representación de Lugo da man de Alejandro Balseiro, xerente do restaurante Nito (Viveiro).

O gastrofestival celebrarase entre o venres e o domingo no Parrote, e acollerá a preto dunha vintena de casetas das catro provincias galegas.

Comentarios