Guillem, gañador de 'MasterChef Junior': "Gañar foi un boom para a miña vida"

O mozo catalán celebrou a súa vitoria cunha reunión con amigos e familiares tras a emisión do programa final
Guillem, ganador de 'MasterChef Junior 9', con su trofeo. MANU CARMONA (RTVE)
photo_camera Guillem, gañador de 'MasterChef Junior 9', co seu trofeo. MANU CARMONA (RTVE)

Guillem, o gañador de MasterChef Junior 9 está a vivir o momento "máis feliz" da súa vida ao haberse alzado co primeiro posto deste concurso de talento culinario: "Isto foi un boom na miña vida en xeral, estou nunha nube de contento", asegurou a Efe.

En canto á celebración da súa vitoria, o mozo catalán apunta que se tratou dunha reunión con amigos e familiares tras a emisión do programa final. "Celebreino ao grande, fixemos unha gran festa, pero sen moita xente porque polo tema covid non se puido, pero estaba a xente que me apoiou sempre", engadiu o pequeno.

O neno de 12 anos, que se fixo cunha bolsa de 12.000 euros para continuar a súa formación e un curso de cociña de catro días no prestixioso Basque Culinary Center, alzouse co título tras cegar ao xurado e ao cociñeiro Eneko Atxa cun completo menú inspirado na súa terra, as súas raíces e a súa familia.

Este compúxose por un entrante cun tartar de gamba vermella con romescu de kimchi e palomitas de aguacate, un prato principal de canelóns de carrillera con esferas de queixo da Garrocha e ensalada de cogomelos con aceite trufado e unha sobremesa de crema catalá con xeado de avellanas, bizcocho de sifón e terra de carquiñolis.

Desde o primeiro programa confesou que o seu soño é converterse nun cociñeiro profesional, e os xuíces destacaron os seus xeitos de gran cociñeiro. Todo iso mesturado cunha gran madurez, moita organización, unha dose de tranquilidade e un gran menú final convertéronlle en gañador da novena edición de MasterChef Junior.

Como rival no duelo final tivo á moza, de tamén 12 anos, Carla, coa que el quería enfrontarse: "Necesitaba a un rival forte, e Carla érao, porque un moi fácil e ao que eu puidese superar sen problema non tería emoción, e creo que como se puido ver onte no programa os dous estivemos moi igualados", apuntou.

Ademais, recoñeceu que coa pequena de Carrizosa (Cidade Real) levaba moi ben desde o inicio dos castings, polo que "competir" con ela foi "unha aventura moi bonita".

O catalán sinalou que a experiencia de vivir MasterChef foi "moi bonita", pero á súa vez "moi curta". "Foi todo moi rápido, moi feliz e moi surrealista. Cada semana verme que me superaba, que cada día aprendía algo novo era fantástico. Todo iso claro, sen contar os bos amigos que fixen alí".

Máis aló de ser gañador, o momento máis especial para o pequeno foi cando lle puxeron a chaquetilla de primeiro duelista: "Foi súper especial, foi un paso moi grande e que os xuíces recoñecesen o meu traballo con boas valoracións non o vou a esquecer nunca", dixo.

Con todo, non todo foron alegrías, xa que recordou que o seu peor momento no concurso foi durante a primeira semana, no primeiro día cando lle deron un punto na primeira proba porque non entendeu ben de que se trataba: "Deume rabia porque era moi fácil, e meter a pata dun xeito tan bobo".

Guillem comezou a cociñar debido ao confinamento, nunca antes expúxose ser cociñeiro e moito menos esperaba que se lle fose a dar tan ben. Encerrado en casa, sen moito que facer e con poucas tarefas do colexio, dixo que lle deu por cociñar, sempre quixera facelo, pero "non tiña tempo", así que este foi "o momento de porse a iso".

"Tomeimo moi en serio, empecei a ver vídeos de receitas fáciles e ir cociñando aos poucos. Logo como vin que me gustaba moito pois apunteime á Escola Online de MasterChef e aí fun aprendendo máis técnicas", explicou.

Aínda non sabe que será do seu futuro, "é moi pronto para sabelo", pero o que si ten claro é que quérese dedicar á cociña e abrir un restaurante na súa terra natal, outro en Madrid, e algún fose de España, pero todo iso "xa se verá". Polo momento, quere centrarse en aprender "cociña para ser un bo cociñeiro".

Comentarios