As claves para comer san fóra de casa

Un 21,3% da poboación española considérase obesa, segundo unha enquisa da SEEDO

La Sociedad Española de la Obesidad recomienda que uno de cada 4 primeros platos debe incluir verduras, hortalizas o legumbres como base principal. EP
photo_camera A Sociedade Española da Obesidade recomenda que un de cada 4 primeiros pratos debe incluír verduras, hortalizas ou legumes como base principal. EP

Un 21,3% da poboación considérase obesa (o 0,95% moi obesa), segundo a enquisa realizada pola Sociedade Española da Obesidade (SEEDO) para coñecer a percepción dos españois sobre gastronomía saudable e empresa, ante o aumento das persoas que comen fóra de casa.

Nun comunicado, a SEEDO detalla que o estudo, realizado a 1.699 persoas, pon de manifesto que "a poboación non segue as recomendacións para poder levar unha alimentación saudable" a pesar de que un 70% considera que a comida da súa empresa ofrece "case sempre" todos os nutrientes da pirámide alimenticia, mentres que o 18,51% cre que o fai "sempre".

"Aínda que máis da metade dos enquisados opina que a verdura fresca é o alimento máis saudable (73,51%); o 54,6% da poboación enquisada come máis racións de carne na comida ofertada pola empresa", sinala o informe.

Ademais, un 56,8% dos enquisados revisa as etiquetas dos alimentos para saber o seu contido e o 13,24 % non o fai nunca.

Ante estes datos e para conseguir que a alimentación fóra de casa sexa saudable, a SEEDO propuxo un decálogo no que recomenda os aceites de oliva e girasol como graxa culinaria e a oliva virxe para aliños.

Suxira tamén que se usen técnicas de cocción baixas en graxa e que diminúan o achegue enerxético; que un de cada 4 primeiros pratos inclúa verduras, hortalizas ou legumes e un de cada dous segundos sexan peixe branco ou azul ou carne magra.

Para a Sociedade Española de Obesidade é fundamental que se prioricen as verduras, hortalizas e legumes como guarnición de segundos pratos e que as sobremesas inclúan sempre froita fresca de tempada ou froitos secos.

A SEEDO considera clave a implicación da hostalería e a restauración para combater a obesidade, ofertando menús saudables ou e cociñados con técnicas apropiadas.

Por iso, asinou un acordo de colaboración coa Asociación de cociñeiros e reposteros de Madrid, Acyre, e coa empresa de restauración colectiva Serunion para promover conxuntamente a alimentación saudable no sector da hostalería e a restauración de colectividades.

Comentarios