Os produtos gastronómicos do porco citan en Sarria a mil persoas no Fiporco

A feira Fiporco contou cunha vintena de expositores, ademais de entigüedades e coches clásicos. Romay Beccaría destacou a alta calidade da cociña galega no pregón do evento

El mercado ganadero fue un gran escaparate de los productos del cerdo. VILA
photo_camera O mercado gandeiro foi un gran escaparate dos produtos do porco. VILA

SARRIA. Ao redor de mil persoas visitaron este sábado o mercado gandeiro de Sarria con motivo da celebración da terceira edición da Feira Internacional do Porco e os seus Produtos Gastronómicos (Fiporco), que incluíu a degustación dun cocido de porco celta.

Nunha comarca con ampla tradición neste sector, foron unha vintena os postos de exposición e venda, moi concorridos durante toda a xornada, nos cales o público puido adquirir desde embutidos ata queixos, mel ou doces de elaboración caseira.

Cárnicas Teijeiro, Sabelugo, Casa Neiras, Embutidos Suarna, Cachenas de San Breixo, Asoporcel, Queserías Sarriás, Federación de Razas Autóctonas de Galicia, Sopapo de Sarria, Queixos Casa López, conservas Dosouto, mel Abella Celta, Arlo produtos gourmet, embutidos Oribio, Avoa Delfina e Gran Despensa Real Abadía de Samos participaron no evento, que tivo como novidade unha exposición de obxectos antigos típicos da matanza, pertencentes a téndalas Calzada, Echevarría, Lola Ribeira e Porvir 39-Carmen Rodríguez.

Por primeira vez, acudiron tamén varios vehículos de época do club Clásic@s Sarria, que permaneceron expostos no recinto ante a curiosidade do público. De igual modo, chamou a atención unha empanada xigante preparada para a ocasión pola panadería Pallares, que o pasado ano xa sorprendeu cun enorme pan.

O expresidente do Consello de Estado, José Manuel Romay Beccaría —presentado por Carlos Lema—, foi o encargado de pronunciar o pregón, no cal destacou a alta calidade da gastronomía galega e as excelencias do porco celta, á vez que se referiu ao cocido como o mellor avituallamiento dos peregrinos para chegar con forza a Compostela.

A alcaldesa, Pilar López, recordou que este ano aumentou o número de comensais no cocido de porco celta (roldaron os 700) e agradeceu o traballo da concelleira de turismo, Marisa López, organizadora do acto, o cal estivo amenizado polos grupos Gaiteiros de Goián e The Sibaritas.

O evento congregou, entre outros, ao delegado territorial da Xunta, a subdelegada do Goberno en Lugo, varios deputados, alcaldes de distintos concellos e membros da Academia de Gastronomía.

Este domingo terá continuidade cunha comida a base de ovos fritidos con chourizo nos restaurantes Afonso IX, Roma e A Veiga.

Comentarios