lunes. 25.05.2020 |
El tiempo
lunes. 25.05.2020
El tiempo

'Pasaporte de sabores' nace para potenciar a gastronomía do Camiño desde Sarria

O programa inclúe unha visita ao museo da panadería Pallares.
O programa inclúe unha visita ao museo da panadería Pallares.
A axencia Tee Travel pon en marcha esta iniciativa, subvencionada polo programa 'Ou teu Xacobeo'

A comunidade galega destaca pola súa gastronomía e, para que os peregrinos coñezan os seus produtos, a axencia Tee Travel, con oficina en Sarria, creou 'Pasaporte de sabores', unha iniciativa subvencionada polo programa 'Ou teu Xacobeo' da Consellería de Cultura e Turismo.

Con este proxecto os camiñantes comezarán a ruta xacobea na localidade sarriá. Se todos os peregrinos van selando durante o itinerario a credencial para lograr a compostela, con esta iniciativa tamén poderán ir pondo os selos no pasaporte gastronómico para obter un diploma acreditativo á súa chegada a Santiago, na oficina da axencia.

A empresa puxo en marcha o proxecto para que os camiñantes, ademais de gozar do patrimonio do Camiño, coñezan os ingredientes e a cociña dos municipios polos que discorre o itinerario, segundo explicaron onte desde a axencia.

A través de 'Pasaporte de sabores' os peregrinos degustarán diferentes produtos típicos ou participarán, por exemplo, nun 'obradoiro' de elaboración artesanal de queixos. No caso da vila sarriá terán a oportunidade de realizar unha visita á panadería Pallares e ao seu museo. Desta forma, achegaranse un pouco máis á historia do sector e da zona. Ademais, poderán coñecer o traballo do establecemento.

En localidade tamén degustarán produtos típicos nunha cea no restaurante Roma. Xa na primeira xornada de peregrinación, no concello de Sarria, realizarán unha parada en casa Morgade para tomar uns zumes naturais con produtos de tempada.

Estas son algunhas das experiencias gastronómicas que inclúe a iniciativa. "Son pinceladas para aproximalos á realidade culinaria" do Camiño, indicaron desde Tee Travel.

'Pasaporte de sabores' foi presentada na última edición da Feira Internacional de Turismo (Fitur) de Madrid e o proxecto xa foi posto en marcha. As persoas que o desexen poderán gozar deste produto turístico unha vez finalice a crise sanitaria polo coronavirus, cando volverán gozar do Camiño de Santiago e os seus sabores. Unha "boa iniciativa", sinalou a axencia, para cando acabe a alerta para apostar por un "turismo de proximidade e un turismo de interior".

'Pasaporte de sabores' nace para potenciar a gastronomía do Camiño...
comentarios