O Mesón Roberto de Sarria ofrece un chuletón de boi vianés de luxo

Este establecemento encargou a crianza dun exemplar desta raza autóctona, cuxa carne sorprende pola súa jugosidad e un sabor suave
G
photo_camera Mesón Roberto de Sarria. EP

O MESÓN Roberto, situado no Dique de Sarria, goza de merecida fama polas súas espectaculares carnes. Os seus chuletones de tenreira galega de calidade suprema, a mellor do mercado segundo os expertos, e de vaca. E a partir desta semana e, ata fin de existencias, os comensais poderán degustar carne dun boi de raza vianesa, unha raza autóctona que ata hai uns anos atopábase en perigo de extinción, pero cuxos exemplares son moi demandados pola súa calidade e van parar, no seu maior parte, a restaurantes do País Vasco.

Este boi foi criado con pastos e cereais ecolóxicos en Palas de Rei. O animal , sacrificado aos sete anos de idade, pesou 398 quilos en canle e someteuse a dous meses de maduración en cámara. Ademais dos chuleteros, os comensais que acudan ao Mesón Roberto tamén poderán degustar picaña, cadeira e churrasco. Tamén se farán algunhas hamburguesas.

Os interesados en probar as carnes deste boi deben facer reserva con anterioridade para sacar a carne das cámaras co fin de que se tempere antes da súa preparación.

A intención de Roberto Sampedro, propietario do mesón, é darlle continuidade a estas xornadas cada ano. é unha forma de recordarnos que o chuletón de boi existe e de achegarnos á jugosidad e suavidade deste chuletón ecolóxico, acompañado de patacas e pementos, aos que se lles pode engadir unha ensalada. Antes de compartir un chuletón tamén se pode gozar dunha chacina de León cun toque de aceite. Este mesón, dada a súa céntrica localización e a súa ampla terraza á beira do río, é moi frecuentado por peregrinos e conta cun competitivo menú do día, con catro primeiros e catro segundos a elixir, ao prezo de 14 euros. Só se serve ao mediodía, de luns a venres.

Aínda que a carne é a gran protagonista, o Mesón Roberto ofrece algúns peixes desde as lonxas de Celeiro e A Coruña. A pescada á galega é un fixo da carta, á que se incoporan ocasionalmente outras opcións, en función do mercado.

Os sobremesas do Mesón Roberto son de corte clásico. Entre eles destaca a torta de queixo ao forno.

A óptima oferta do establecemento, fiel aos produtos de proximidade e tempada, compleméntase cunha coidada carta de viños, especialmente tintos para maridar coas carnes.