Os viños da anada 2019 de Ribeira Sacra non sairán ao mercado ata febreiro

O próximo día 19 realízase unha cata de cualificación do consello regulador que determinará que adegas adiantarán as súas vendas
Una bodega de la Ribeira Sacra situada en la subzona de Amandi. AEP
photo_camera Unha adega da Ribeira Sacra situada na subzona de Amandi. AEP

A vendima na Ribeira Sacra pechouse a mediados do pasado mes de outubro cunha colleita que alcanzou un rexistro único nos máis de 25 anos de existencia da denominación de orixe. Foron un total 7.262.831 quilos de uva de diferentes variedades, a maioría mencía, que desde entón repousan nas cubas das 90 adegas adscritas. A maioría delas esperarán ata os meses de febreiro e marzo, coincidindo coas feiras sectoriais que se celebran en Chantada, Sober e Quiroga para sacar os seus caldos ao mercado.

Os colleiteiros consultados indicaron que desexan que o viño repouse o tempo suficiente para embotellarlo e que o cliente aprecie a calidade dunha colleita que todos non dubidaron en cualificar de soberbia "". E é que este ano as condicións climáticas e a ausencia de pragas propiciaron unha maduración excelente do froito, por iso é polo que todos pensen que a colleita de 2019 chegará á excelencia, superando lixeiramente esta cualificación obtida tanto o pasado ano como o anterior.

No entanto, segundo declarou o presidente do consello regulador da denominación de orixe, José Manuel Rodríguez González, haberá unha quincena de adegas que se adianten a febreiro ou marzo, que sacarán os seus viños ao mercado a finais do presente mes. Iso será posible porque vendimiaron antes do inicio oficial da vendima con permisos puntuais, polo que os seus caldos xa están feitos.

De todos os xeitos, será o consello regulador quen así o poña de manifesto. Determinará que marcas poden saír ao mercado antes de que finalice este mes con viños novos da anada 2019. Iso dependerá dos resultados dunha cata de cualificación que o consello de Ribeira Sacra realizará o próximo día 19.

A colleita deste ano, de 7,2 millóns de quilogramos, prevese que obteña unha cualificación excelente, superando a de 2017 e 2018

Unha das adegas que quere saír xa é Adegas Moure, do Saviñao. Un dos seus responsables, Evaristo Rodríguez, indicou que dispón de brancos e rosados listos para a súa venda e que algúns dos seus viños con variedades tintas están tamén en condicións óptimas, con garantías para os seus clientes.

Da mesma opinión é Pedro Rodríguez, de Adegas Guímaro, quen resaltou, sobre todo, o bo estado no que ser atopan os brancos e os rosados, dúas variedades que aos poucos son cada vez máis apreciadas, así como os envellecidos en barrica. Neste último caso sairán os da anada 2018.

Comentarios