A primeira manteiga de leite de vaca jersey de España faise en Chantada 

A quesería Airas Moniz elabora un produto que sairá ao mercado este luns empaquetado en papel biodegradable con selo de lacre
AIRASMONIZ (7)
photo_camera Selado dos catro primeiros paquetes de manteiga. M. PIÑEIRO

A empresa chantadesa Airas Moniz sacará este luns ao mercado a primeira manteiga de España elaborada exclusivamente con leite de vaca jersey. Os primeiros oito quilos sairán en dirección á quesería Marqués de Valladares (Vigo) e a tenda Formaje (Madrid), pero xa se interesaron polo produto en países como Canadá, México ou Perú.

Esta manteiga irá empaquetada en papel biodegradable feito con herba e labra. O selado, outra das grandes curiosidades, realízase con lacre fundido nunha culler.

A primeira remesa sairá en catro paquetes das instalacións da firma, no lugar de Outeiro, parroquia de San Salvador de Asma. En interior irá unha manteiga acidificada durante 24 horas con leite sen pasteurizar nin arrefriar sacada de vacas criadas en réxime de pastoreo, que en determinadas épocas do ano poden chegar a pasar ata 21 horas fose do cortello.

Os propietarios de Airas Moniz elixiron o propio nome de Chantada para comercializar a manteiga. Xesús Mazaira, promotor do proxecto xunto a Ana Vázquez e Ricardo Gómez, sinalou que este bautizo intenta ser "unha homenaxe aos nosos antepasados e ao territorio, que nos deixaron ou seu bo facer e as técnicas".

Tamén é un recoñecemento ao municipio. "Os veciños de Chantada tomaron ou proxecto de Airas Moniz coma propio e amosaron dende ou comezo un apoio impresionante", concluíu Mazaira.

Desde a firma cren que as particularidades da manteiga farana un artigo moi cobizado en restauración. Non é doce e ten unha maior durabilidad, polo que pode contar cunha gran utilidade na cociña.

A manteiga Chantada súmase á lista que inauguraron os queixos Terra, de pasta branda, e o azul Savel. Ambos os artigos acapararon eloxios tanto do sector como do público polo seu xenuíno sabor e as súas propiedades, que consolidou unha gran demanda incluso máis aló de España e Europa.

Algúns dos máis coñecidos cociñeiros mostraron auténtica devoción por Airas Moniz. é o caso do famoso chef Pepe Solla, galardoado cunha estrela Michelín. A empresa chantadesa elabora unha pasta semicocida en exclusiva para el.

Ademais, Savel recibiu en abril de 2019 un recoñecemento do Salón Gourmets de Madrid como o mellor queixo azul de España, un dos moitos premios que locen nas vitrinas de Airas Moniz.

Comentarios