Nace un bombón de dous produtos da Ribeira Sacra

O mel do Salgueiral e a manteiga de Airas Moniz son o interior dun doce creado con chocolate belga por unha pasteleira ourensá
Los apicultores y uno de los bombones creados (en sobreimpresión). EP
photo_camera Los apicultores. EP

Imaxinen ter nas súas mans un bombón de delicioso chocolate belga (para algúns o mellor do mundo) que ao mordelo descobre unha sorprendente combinación de mel do Salgueiral e manteiga de Airas Moniz. Pois este produto tan apetitoso existe.

Dúas marcas moi recoñecidas, tanto dentro como fose de España, da Ribeira Sacra uníronse co chocolate para lanzar un doce puramente artesán. A receita é Laura Castro, unha pasteleira ourensá que elaborou cen unidades dun bombón que, por agora, é exclusivo. Os promotores queren esperar a ver os resultados, que lles di quen o proba, para sacar máis.

"Ocorréusenos a idea e propuxémoslla á xente de Airas Moniz. Tanto Xesús Mazaira, coma Ana Vázquez e Ricardo Gómez estiveron moi predispostos. Dá gusto traballar con xente así, que segue aberta a colaborar malia todo ou éxito que colleitan", explica Fernando Pérez.

Él traballa no proxecto capitaneado polo seu primo Jorge Arias, chegado desde Venezuela fai máis dunha década. Ambos dirixen Mel do Salgueiral. Aínda que residentes en Monforte, os apicultores teñen as colmeas en bancales situados na Teixeira, na parte ourensá da Ribeira Sacra.

Alí aproveitaron zonas que quedaron abandonadas por mor da emigración, fai 40 ou 50 anos, para instalar os espazos destinados a produción da abellas. Deses bancales sae o caramelo de mel de castiñeiro que resultou ser unha fantástica parella da manteiga de Airas Moniz, a quesería con sede en Chantada que impulsou numerosos derivados de leite de vaca xersei, cuxos exemplares procedentes de Dinamarca críanse en réxime de pastoreo, ao aire libre.

O proxecto de Airas Moniz tamén crece como espuma acaparando eloxios. Un dos seus produtos, Savel, foi nomeado no seu día mellor queixo azul de España.

Comentarios