Sense (Z) é un proxecto emprendedor liderado por unha monfortina, Andrea Hernández, que deseñou un sistema de detección de alérxenos nos alimentos. Por medio desta iniciativa, ela e os seus dous socios, Javier Casal e Alejandro Acosta
A investigadora cre que chegar a este punto ofreceralles importantes posibilidades no mercado agroalimentario, pois, segundo di, o sistema patente hoxe en día que chega a uns índices de detección máis baixos "alcanza os 0,06 miligramos". O problema é introducirse no sector.
Para iso, os integrantes de Sense (Z) buscan a axuda dun laboratorio —preferiblemente galego— para usar as súas canles de distribución e así chegar ás empresas agroalimentarias. "É un sistema moi fiable que permite ás marcas establecer que non hai alérxenos na súa cadea produtiva", explica a investigadora.
Outro dos seus obxectivos é alcanzar o mesmo nivel coa lactosa
O proxecto naceu coa intención de sacar ao mercado en 2020 unha pulseira que puidese utilizar calquera persoa para detectar os elementos alérxenos nos alimentos. A dificultade de obter beneficios fíxolles dar un xiro á súa idea e, a través da iniciativa empresarial coworking, optaron por un obxecto electrónico que simula unha lingua humana e atopa este tipo de compoñentes á hora de analizar un produto alimenticio.
Polo momento, a detección de glute é o que mellores resultados está a dar aos emprendedores de Sense (Z). Outro dos seus obxectivos é alcanzar o mesmo nivel coa lactosa e chegar a detectar 0,02 miligramos.
Plan aparcado
A promotora de Sense (Z) sinala que o proxecto inicial da pulseira que permita analizar ao momento os alimentos está aparcada, non descartada. "Nunha terceira fase do proxecto, cando sexa viable intentaremos levala a cabo", subliña Andrea Hernández.
Premios
Sense (Z) foi o gañador da pasada edición do concurso Semente de Monforte.