Martes. 25.09.2018 |
El tiempo
Martes. 25.09.2018
El tiempo

Adega Algueira abre a tempada de vendimas na Ribeira Sacra

Vendima. AEP
Vendima. AEP

Esta adega xa estivo o ano pasado entre as máis madrugadoras da DO

Adega Algueira converteuse este martes na primeira adega amparada pola denominación de orixe Ribeira Sacra que iniciou a vendima. A firma propiedade de Fernando González e Ana Delia empezou os traballos na subzona de Amandi (Sober), onde posúen 30 hectáreas de viñedo.

O branco das variedades de godello e merenzao é o primeiro tipo de uva que se recolla en Adega Algueira. A vendima alargarase no seu caso ata outubro -a firma elabora un total de 16 viños- e a previsión de Fernando González é recoller aproximadamente 150.000 quilos de uva.

"Queremos que o noso viño non sexa superior aos 13 graos e a maduración foi boa e lenta. O mellor é comezar xa", declarou González. A súa adega xa estivo o ano pasado entre as máis madrugadoras da Ribeira Sacra. Entón, principiaron a vendima un 22 de agosto.

Non é habitual desenvolver axiña que este tipo de traballos. A seca e a intensa calor tiveron a culpa naquela ocasión. "Este ano foi moi frío e húmido, por iso comezamos a vendimar nunha data máis normal", explicou Fernando González.

Desde o consello regulador de Ribeira Sacra sinalaron que é dun caso puntual, pois aínda non se estableceu unha data oficial de inicio da vendima. Farase no pleno da semana que vén. A partir dos resultados dos controis de maduración recomendarase cando empezar.

Adega Algueira abre a tempada de vendimas na Ribeira Sacra
Comentarios