Un penalti pon o Dépor de líder

Un penalti que aproveitou Culio e un traballo defensivo eficaz bastaron ao Deportivo para levar a vitoria do Toralín (0-1) sen expor demasiado, ante unha Ponferradina que careceu de lucidez para sacar partido do seu dominio.

O Deportivo traballou moi ben en defensa e non pasou demasiados problemas durante unha primeira parte na que non lle importou ceder o balón á Ponferradina, aínda que sempre en territorios afastados ao seu área.

O equipo berciano intentou aproveitar a posesión para facer dano, pero a maioría dos seus intentos topáronse coa rede defensiva tecida polos de Fernando Vázquez, que antes do descanso só sufriron cun disparo afastado de Acorán que se estrelou no traveseiro.

O equipo galego tampouco se prodigou demasiado na área contraria, pero unha incursión de Luisinho acabou nun penalti que transformou Culio para adiantar o seu equipo.

O partido seguiu na mesma liña durante a segunda metade, coa Ponferradina dominando o balón sen sacar partido diso e o Deportivo defendendo no seu campo e buscando a sentenza ao contraataque.

Acorán volveu levar perigo cun lanzamento que detivo Lux cos pés, pero foi unha acción illada no medio dun partido no que o Deportivo conseguiu vivir tranquilo sen exporse a riscos.

A Ponferradina non renunciou nunca a buscar o empate e outra vez o canario Acorán obrigou a Lux a lucirse con outra boa parada.

O equipo berciano intentouno ata o final, pero os de Fernando Vázquez non fallaron e aseguráronse o seu cuarto triunfo consecutivo.

Líder á fin

O Deportivo, coa súa vitoria ante a Ponferradina (0-1) e a derrota do Recreativo en casa ante o Eibar (1-2), chegou ao liderado da liga Adelante por primeira vez na tempada, ano e medio logo de ascender como campión de Segunda División.

As catro vitorias consecutivas que encadeou o Deportivo, entre elas a que conseguiu ante o ata agora líder da categoría, o Recreativo de Huelva, permitíronlle asaltar a primeira posición da táboa.

Na tempada do seu último ascenso, a 2011-12, o equipo coruñés, que entón estaba adestrado por José Luis Oltra -actual técnico do Mallorca-, fíxose co liderado na vixésima xornada do campionato e o mantivo ata o final da liga, que concluíu o 3 de xuño de 2012.

- Ficha técnica:

- Ponferradina: Santamaría; Carpio, Alberto Aguilar, Samuel, Castañeda; Jonathan, Juande; Acorán, Fofo (Juanjo, min. 67), Javi Lara (Marquitos, min. 53); e Yuri (Cristian, min. 77).

1 - Deportivo: Lux; Seoane, Marchena, Insua, Manuel Pablo; Álex Bergantiños; Arizmendi, Culio (Juan Carlos, min. 84), Juan Domínguez, Luisinho; e Luis (Borja, min. 65).

Gol: 0-1, min.30: Culio, de penalti.

Árbitro: Sagués Oscoz (Comité do País Vasco). Mostrou cartóns amarelos a Carpio, Alberto Aguilar, Yuri e Jonathan pola Ponferradina, e a Borja, Culio e Marchena polo Deportivo.

Incidencias: Partido correspondente á xornada 15 da liga Adelante. Uns 7.000 espectadores no Toralín. Gardouse un minuto de silencio en memoria do exadestrador da Ponferradina Antonio Galarraga, recentemente falecido.