Triunfo insuficiente para o Atlético de Madrid

O Atlético de Madrid, actual campión da liga Europa, caeu hoxe eliminado nos dezaseisavos de final da competición a pesar de derrotar ao Rubin Kazan (0-1) con gol do colombiano Radamel Falcao, xa no minuto 84, dun duelo no que os branquivermellos, con moitas rotacións, deron a cara.

O equipo español foi eliminado con honra e intentouno todo desde o primeiro minuto ante un equipo ruso que cedeu toda a iniciativa ao seu rival como no partido de ida (0-2) no Vicente Calderón. Como diría o técnico arxentino do Atlético, Diego Simeone, foi un partido para homes no que os futbolistas tiveron que soportar temperaturas que roldaban os 14 graos baixo cero.

Simeone deixouse en Madrid a un bo número de titulares, pero sacou un equipo bastante ofensivo cunha fronte de ataque integrado polo colombiano Falcao, o uruguaio Cristian Cebola Rodríguez, o asturiano Adrián López e Raúl García. Mentres, o equipo tártaro saltou ao campo con tres españois no once titular -Navas, Marcano e Orbaiz-, ademais do arxentino Ansaldi e o venezolano Rondón.

O partido disputouse nun campo de céspede artificial que estaba virtualmente asediado por un anel de montañas de neve que cubría a pista de atletismo do estadio olímpico Luzhniki.

O Atlético foi a por o partido desde o primeiro minuto e Falcao, que dixo non temer ás baixas temperaturas, foi o primeiro en avisar aos tres minutos cun disparo desde fóra da área que foi desviado a córner polo porteiro local.

Aos vinte minutos, o equipo madrileño tivo a súa mellor ocasión, pero a defensa rusa arrebatoulle o balón ao colombiano cando se dispuña a rematar na área pequena tras un magnífico pase de Adrián.

Mentres, os rusos limitábanse a esperar con once xogadores no seu campo, aguantar as tímidas arremetidas visitantes e intentar sorprender á contra, aínda que Rondón estaba demasiado só a maior parte do tempo.

O Atlético puido adiantarse no marcador aos 37 minutos, aínda que non por méritos propios. Kuzmín despexou case baixo os paus cando o balón se coaba dentro da portería tras un fallo de entendemento entre o porteiro e a defensa rusa (m. 37).

Na segunda parte, o actual campión da liga Europa adiantou liñas, pero a defensa rusa mostrouse inexpugnable. O Rubin, incluso, saíu ao contragolpe nalgunha ocasión, como un de Rondón, que recibiu o balón cerca da área grande, aguantou a tarascada da defensa atlética e encarou a Asenjo, que despexou na súa saída.

Os que non defraudaron a Simeone foron os futbolistas da canteira atlética -Saúl e Manquillo-, que foron dos máis activos do seu equipo.

Precisamente, Saúl realizou a xogada do partido ao desfacerse dos seus marcadores ao bordo da área grande, pero o seu disparo foi despexado a córner in extremis polo ex madridista César Navas (m.65), o capitán do Rubin Kazan.

Falcao, que estivera desaparecido en toda a segunda parte, deu un halo de esperanza ao seu equipo ao marcar na área pequena nunha gran xogada de Adrián pola esquerda, desde onde sorteou a tres rivais e regalou o gol ao ariete colombiano (0-1, m. 84).

O Atlético intentouno á desesperada nos últimos minutos, pero a fortuna non acompañou aos españois nesta eliminatoria, da que se foi expulsado César Navas, por unha entrada sobre Falcao.

Mentres, o Rubin podería enfrontarse a outro equipo español, o Levante, nos oitavos de final, no caso de que este elimine ao Olympiakos.

FICHA TÉCNICA:
0 - Rubin Kazan: Ryzhikov; Kuzmín, César Navas, Marcano, Ansaldi; Natcho (Ryazantsev, m.88), Orbaiz, Kislyak (Kaleshin, m.77), Eremenko; Karadeniz e Rondón.

1 - Atlético de Madrid: Asenjo; Manquillo, Cata Díaz, Miranda, Cisma; Mario, Saúl; Raúl García, Adrián, Cristian Rodríguez e Falcao.

Goles: 0-1, m. 84: Falcao.

Árbitro:
Ovidiu Alin Hategan (RUM). Amoestou a Kuzmín, Cata, Saúl e a Suárez, e expulsou a César Navas por unha dura entrada (m. 86).

Incidencias:
partido de volta dos dezaseisavos de final da liga Europa, disputado no estadio olímpico Luzhniki. Ambos os equipos foron animados por apenas un par de miles de afeccionados, entre eles unha trintena de atléticos, nun estadio con capacidade para 80.000 persoas.