Ronaldo deixa a marca de Bravo en 754 minutos

Ronaldo, celebrando el tanto (EFE/ Juan Carlos Hidalgo)
photo_camera Ronaldo, celebrando el tanto (EFE/ Juan Carlos Hidalgo)

O brasileiro Neymar abriu o clásico cun tanto temperán aos catro minutos, na primeira chegada do Barcelona á portería de Iker Casillas (0-1), nunha primeira parte que volveu quedar pechada con empate no marcador grazas a un penalti de Cristiano Ronaldo.

Con ese tanto en o minuto 34, o portugués acabou ademais coa imbatibilidade do porteiro chileno Claudio Bravo, que mantivo a súa porta a cero durante 754 minutos na liga española.

O porteiro suramericano chegou ao clásico con oito encontros sen encaixar un gol. Os oito primeiros da liga. Mantivo o tipo ata que no minuto 34 Gerard Piqué cometeu un penalti ao cortar cunha man dentro da área un pase de Marcelo. Ronaldo transformou a pena máxima e bateu a meta de Claudio Bravo, que deixou a súa portería intacta 754 minutos.

A pesar do gol encaixado, o chileno converteuse no porteiro co mellor inicio de Liga na historia da competición, aínda que non superou o rexistro de Miguel Reina, que estivo sen encaixar un gol durante 824 minutos e é a meta do Barcelona que máis tempo estivo imbatido na historia.

Nada máis arrincar o clásico do estadio Santiago Bernabéu, un balón que recibiu entre liñas Neymar escorado a banda esquerda, transformouno en gol na súa acción individual, avanzando cara a dentro e lanzado un potente disparo axustado ao poste, inalcanzable para Casillas.