Maradona e Evo Morales golean á FIFA

photo_camera Armando Maradona trata de eludir al presidente de Bolivia, Evo Morales (Foto: EFE)

O resultado do partido entre o combinado do presidente de Bolivia, Evo Morales, e o do ex futbolista arxentino Diego Maradona foi o de menos, xa que os once goles marcados foron contra a FIFA e o seu veto ao fútbol en altura.

"Demostrámoslle á FIFA que se pode correr nesta cancha", afirmou Maradona no intermedio do encontro disputado no estadio Hernando Siles da cidade boliviana da Paz, a case 3.600 metros sobre o nivel do mar, e que concluíu coa vitoria por 7 goles a 4 dos arxentinos.

"Non lle temos medo á altura", subliñou ao recalcar que ninguén, "nin Deus e menos (o presidente da FIFA, Joseph) Blatter", pode prohibir que se xogue ao fútbol en estadios de considerable altitude.

Foi unha hora de fútbol que tamén serviu para recadar alimentos e vituallas para as máis de 95.000 familias afectadas en todo o territorio boliviano polo impacto do fenómeno climático de 'La Niña', que tamén causou polo menos 73 mortos.

Liga de estrelas
Ademais de Maradona, no combinado 'azul' que se impuxo por 4 goles a 7 á selección local, estiveron os ex futbolistas arxentinos Diego Latorre, Esteban Pogany e Mathías Almeyda.

Pola parte boliviana, xogaron xunto a Morais varios dos seus ministros, axentes da súa seguridade persoal e algúns dos futbolistas que disputaron o Mundial de Estados Unidos de 1994. Foi a segunda visita de Maradona á Paz en 29 anos, pois a primeira fíxoa cando era xuvenil en 1979 cos Arxentinos Juniors.

Ao comezo do encontro, o ex astro arxentino bombeou un balón que quedou curto e, apenas un minuto despois, Morais ganduxou unha boa xogada que non puido culminar ben. Bolivia atacou máis durante os primeiros minutos do choque e iso traduciuse no primeiro gol, obra de Moura, un dos axentes da seguridade do presidente Morais. Instantes despois, Maradona converteu coa zurda un penalti e igualou o partido.

Unha intelixente xogada do "Diaño", que se internou pola banda, culminou nun gran pase a Morais, que enganou ao porteiro arxentino para facer o 2-1. Maradona non quixo ser menos que o seu amigo Evo, hoxe rival, e apenas catro minutos despois volveu empatar o partido.

No descanso, o ex astro arxentino foi condecorado coa orde ao mérito civil 'Libertador Simón Bolívar' pola súa contribución ao deporte mundial e, ademais, Echeverry entregoulle unha camiseta da selección boliviana.

Maradona segue sendo o rei
A mesma enerxía que demostraron ambos os equipos no primeiro tempo volveu emerxer na segunda metade, en cuxo inicio os arxentinos adiantáronse no marcador cun gol de Latorre. A boa serie do combinado 'azul' prolongouse cos tantos anotados por Carrario e Fernández.

A Morales víuselle pouco na área rival no segundo tempo, así que tivo que aparecer para salvar a Bolivia 'Chicho' Suárez, que converteu dous goles en apenas cinco minutos. Echeverry puido facer o 5-5, pero atallou ben Pogany e despois Latorre incrementou a vantaxe dos arxentinos.

Co partido a piques de concluír, Maradona marcou o terceiro da súa conta persoal e o sétimo para os seus, un golazo que serviu para recordar ás case 20.000 persoas que acudiron ao Hernando Siles as razóns polas que é considerado unha lenda do fútbol mundial.