Larsa e USC premiarán a innovación aplicada á alimentación saudable

Impulsan uns galardóns para o desenvolvemento dos mellores proxectos. Se resultan viables, parte dos beneficios irán aos seus promotores
Un momento de la presentación de los premios
photo_camera Un momento de la presentación de los premios

Larsa e a Universidade de Santiago (USC) premiarán a innovación no campo da alimentación saudable. Ambas as entidades presentaron este mércores, na planta da empresa láctea en Outeiro de Rei, os galardóns Impulsando Galicia, cos que apoiarán o desenvolvemento de proxectos nese ámbito.

Os responsables das tres mellores propostas deste certame non só recibirán un premio en metálico —hai tres, de 5.000, 3.000 e 1.000 euros, respectivamente—, senón que, se a súa idea é susceptible de chegar ao mercado, recibirán parte dos beneficios. Poden presentarse estudantes universitarios, titulados, departamentos universitarios, mozos emprendedores e sociedades mercantís, entre outros aspirantes.

O xurado, que formarán profesionais da empresa e profesores da USC, valorará a viabilidade, a orixinalidade, o grao de innovación e a contribución á mellora da saúde.


Os interesados en participar poden consultar as bases íntegras desta convocatoria na páxina web leitelarsa.es.


"VALOR COMPARTIDO". No acto de presentación destes premios, o director de Capsa —matriz de Larsa—, o lucense José Armando Tellado, subliñou que con esta convocatoria preténdese "crear valor compartido" no sector lácteo, desde un "aproveitamento sostible".

Engadiu que con estes galardóns avánzase en tres dos "alicerces estratéxicos" da compañía. Mencionou, nese sentido, a colaboración con "institucións de referencia", neste caso a USC, o "compromiso coa saúde a través da alimentación" e o traballo pola "sustentabilidade sectorial".

Entre os aspectos máis novos desta convocatoria, Tellado destacou que persoal da USC tutelará a primeira fase de desenvolvemento do proxecto, mentres que, se resulta viable, expertos de Larsa tomarán a substitución nese acompañamento para que se converta en realidade". Respecto diso, fixo fincapé en que se o proxecto acábase comercializando, o seu promotor recibirá o 20% do beneficio neto que xere durante os primeiros tres anos.

Pola súa banda, o reitor da USC, Juan Viaño, felicitouse deste acordo con Capsa, que enmarcou nun convenio entre ambas as entidades que espera que dea máis froitos. Tamén resaltou que estes premios se xestionarán desde o Campus Terra da Escola Politécnica Superior (EPS) lucense, un centro do que destacou a súa "contribución ao desenvolvemento do medio rural". Ademais, recordou o labor que esta universidade fai no ámbito da innovación tecnolóxica a través do Áula Láctea.

Para rematar, Viaño mostrouse convencido de que estes premios darán "unha boa colleita de proxectos innovadores". Este acto contou tamén coa presenza da directora da Axencia Galega de Innovación, Patricia Argerey,

FASES E CALENDARIO. Os detalles organizativos da convocatoria deunos a secretaria académica da EPS, Montserrat Valcárcel, quen resumiu que o reto é "promover a saúde a través dá nutrición". Tras recordar quen son os destinatarios dos premios, explicou que haberá unha fase inicial de conceptualización do proxecto á que lle seguirá unha segunda de desenvolvemento do mesmo.

O prazo de presentación de propostas estará aberto do 2 de maio ao 2 de xullo. En canto ao resto do calendario, na segunda semana de setembro producirase a presentación das liñas estratéxicas, tras a que, nun prazo de 15 días, presentaranse as ideas xurdidas deses traballos previos.

Segundo explicou Varcálcel, ata o 10 de decembro realizarase o desenvolvemento conceptual das dez mellores ideas, e os prototipos máis valorados desenvolveranse ata o 15 de maio do próximo ano. Para rematar, o xurado dará a coñecer o nome dos gañadores dos premios Impulsando Galicia a inicios de xullo do 2018.

Os interesados en participar poden consultar as bases íntegras desta convocatoria na páxina web leitelarsa.es.

Comentarios