A experiencia e unha potente defensa levan ao Blusens Monbus á súa segunda vitoria

Os veteranos do Blusens Monbus, Javier Bulfoni e Oriol Junyent, levaron hoxe ao Obradoiro ao seu segundo triunfo da liga (61-49) ante o Manresa que non perdera ata agora, cunha soberbia defensa no último acto que encaixou só tres puntos.

O comezo do conxunto visitante foi irresistible, expuxeron unha intensa defensa ao home e tiñan claro que había que recorrer en ataque ao seu mellor tirador, Justin Doellman, e ao seu home máis alto na pista, Kieron Achara.

O rival non acababa de atopar o xeito de romper a defensa rival e perdía balóns continuamente, levaba catro no minuto 6 e aí chegou o primeiro tempo morto do partido pedido por Moncho Fernández coa máxima diferenza no marcador (2-13).

Os locais saíron con outra cara logo da interrupción que coincidiu coa segunda falta do base Javi Rodríguez, que se foi ao banco, e entrou o capitán obradorista ausente na pasada xornada por lesión, Javier 'o Tuky' Bulfoni para cambiar as cousas.

O escolta arxentino conseguiu a segunda canastra e liderou a remontada. Logo encestou desde o perímetro e ordenou moi ben a defensa para que Stephane Lasme roubase un balón que recortou aínda máis a diferenza que acabou en 12-17, un marcador demasiado igualado para o que se viu en Sar.

No segundo período mellorou o ataque do Obradoiro pero algúns problemas no peche do rebote defensivo permitiron ao Manresa manterse arriba xunto co acerto de Doellman no tiro que se marchou ao descanso con 12 puntos.

A clave deste momento para o conxunto galego foi Oriol Junyent que conseguiu nove puntos que fixeron que os seus non quedasen fóra do partido e logo Alberto Corbacho con tres tiros libres e un triplo púxoos coa mínima diferenza ata o momento (32-33), que Josh Asselin converteu en 32-35 ao descanso.

Á volta dos vestiarios continuou a dinámica do segundo período, intercambio de canastras co Blusens Monbus apoiándose nos veteranos, Bulfoni e Junyent, e o rival confiando en Doellman, que parecía terminar a súa serie, Asselin e Achara.

No 23' tiveron a máxima distancia (32-39) pero o recorte paulatino dos de casa foise notando cando Milt Palacio meteu un triplo (42-44) e logo Junyent encestou dúas veces desde o tiro libre tras sufrir unha antideportiva e empatou por primeira vez no 27' (44-44).

Bulfoni adiantou os seus un par de minutos máis tarde e Palacio cun roubo seguido dun contraataque puxo as cousas con só un cuarto por xogar 50-46, diferenza que aumentou Corbacho segundo empezou o último acto e máis tarde o capitán (55-46), máxima do encontro ata o momento.

A responsabilidade manresana pasou entón o seu xogador franquía que estaba acertadísimo con 12 puntos, pero primeiro fallou un lanzamento próximo á canastra, despois un triplo practicamente só e no 34', cando o seu equipo aínda non se estreou, non foi capaz de meter ningún dos dous tiros libres que tirou.

Aínda que os de Jaume Ponsarnau tiveron o partido a man, non foron capaces de anotar ata o quinto minuto do cuarto período e así as cousas son moi complicadas cando chega o desánimo, e aínda encima coincidiu a máxima diferenza ata o momento (59-48) coa retirada de Doellman por lesión.

O conxunto visitante estivo moi mal no último acto xa que non conseguiron meter ningún tiro de campo e a anotación reduciuse a tres puntos desde a liña de 4,60 metros, o que os condenou a caer a pesar da baixa anotación nestes 10 minutos do Obradoiro (61-49).

Ficha técnica:

61-Blusens Monbus (10+22+18+11): Milt Palacio (7), Deron Washington (1), Ebi Ere (7), Levon Kendall (-), Stephane Lasme (6) -quinteto titular-, Bernard Hopkins (-), Andrés Rodríguez (2), Mario Cabanas (-), Javier Bulfoni (14), Oriol Juyent (15) e Arberto Corbacho (9).

49-Assignia Manresa (17+18+11+3): Javi Rodríguez (2), Haukur Paisson (10), Adam Hanga (6), Justin Doellman (12), Kieron Achara (7) -quinteto titular-, Josh Asselin (12), Román Montañez (-), Álex Hernández (-), Sergiy Gladyr (-), Marcus Landry (-) e Oriola Pierre (-).

Árbitros: Juan Luís Redondo, Juan Carlos García González e Rubén Sánchez Mohedas. Sen eliminados.

Incidencias: Partido correspondente á terceira xornada da fase regular da ACB disputado no pavillón Multiusos Fontes do Sar ante 5.000 espectadores.