Kyrgios elimina a Nadal en Cincinnati e xogará a semifinal con Ferrer

O español, que disputaba o seu segundo partido do día, non puido superar o servizo do mozo australiano ►Dimitrov xogará a semifinal ante Isner
photo_camera Nick Kyrgios durante su partido contra Rafael Nadal en el Western & Southern Open Tennis

A gran sorpresa do Masters 1.000 de Cincinnati chegou no último partido da quinta xornada co triunfo por 6-2 e 7-5 do australiano Nick Kyrgios fronte ao español Rafael Nadal, primeiro cabeza de serie. A vitoria permitirá a Kyrgios, de 22 anos e número 23 do mundo, disputar a semifinal fronte ao español David Ferrer, 31 no ATP, que tamén deu a sorpresa tras vencer por 6-3 e 6-3 á cabeza de serie número tres, o austríaco Dominic Thiem.

O duelo con Ferrer será o segundo que protagonice Kyrgios. O primeiro, partido da primeira rolda do Aberto de Estados Unidos do 2015, gañouno o tenista de Jávea.

DOUS PARTIDOS NUN DÍA. Nadal, que a pesar da derrota –a segunda que sofre ante Kyrgios nos catro duelos que ambos tiveron– será o vindeiro luns número un do mundo, non puido facer o seu mellor tenis logo de ter que xogar a partir da unha da tarde o partido da terceira rolda fronte ao español Albert Ramos, que fora suspendido a noite anterior por choiva, e que gañou por 7-6 (1) e 6-2.

O esforzo afectoulle o nivel de xogo e aínda que Kyrgios tamén lle tocou concluír o partido de terceira rolda ante o croata Ivo Karlovic ao que venceu por 4-6, 7-6 (6) e 6-3, tras superar 28 aces do seu rival, sempre estivo en control do ritmo do xogo fronte a Nadal, que non puido co servizo do novo tenista australiano.

De feito só puido romperlle o saque unha vez por catro de Kyrgios, dúas en cada manga, que na cuarta pelota de partido conseguiu a vitoria sorpresa da xornada e da noite. A primeira manga xa fora de completo dominio para Kyrgios que logrou romper dúas veces o saque a Nadal –primeiro e terceiro xogo– e en só 26 minutos xa a gañara.

Nadal nunca puido impor os seus golpes cruzados desde o fondo da pista, porque Kyrgios estivo dominante coa súa saque e restou ben.

ILUSIÓN DE REMONTADA. O segundo set comezou mellor para Nadal que mantivo o seu saque e con 2-1 ao seu favor dispuxo do primeiro tanto de break, que non puido aproveitar. O seguinte xogo Nadal volvía perdelo para o 3-2 de Kyrgios que mantivo o seu servizo ata o décimo xogo cando logo de ter tres pelotas do partido non puido evitar que o tenista español conseguise o primeiro break do partido.

Todo parecía indicar que a reacción de Nadal chegara, pero de novo, Kyrgios aproveitouse da falta de consistencia do campión de Roland Garros e recuperouno para o 6-5.

O duodécimo xogo foi de completo dominio de Kyrgios que se puxo cun 40-15 e esta vez na cuarta pelota de partido aproveitouna para asegurar a vitoria e ser o cuarto semifinalista do torneo que se disputa en pista dura e reparte premios en metálico por valor de cinco millóns de dólares.

O partido que durou unha hora e 20 minutos deixou a Kyrgios con 10 aces e cinco dobres faltas por 4 e 2, respectivamente, de Nadal, que gañou só 46 puntos por 66 do tenista australiano.

Antes do triunfo de Ferrer e Kyrgios chegaron os do búlgaro Grigor Dimitrov, sétimo cabeza de serie, que se impuxo con facilidade por 6-2 e 6-1 ao xaponés Yuichi Sugita e xogará a primeira semifinal ante o estadounidense John Isner, décimo cuarto cabeza de serie, que venceu no duelo de compatriotas ao mozo de 20 anos, Jared Donaldson, a revelación do torneo, por 7-6 (4) e 7-5.

O duelo entre Dimitrov e Isner, que volveu ter a súa mellor arma no saque, colocou 25 aces por cinco dobres faltas, será o segundo entre ambos como profesionais con vantaxe de 1-0 para o tenista estadounidense, o que logrou na segunda rolda do Masters 1.000 de Miami, no 2015 (7-6 (2) e 6-2).