Galatasaray e Chelsea deixan as decisións a Stanford Bridge

O Galatasaray e o Chelsea, que se adiantou antes dos dez minutos cun gol do dianteiro español Fernando Torres, empataron hoxe 1-1 e aprazaron ata dentro de dúas semanas no estadio londiniense de Stanford Bridge a resolución da súa eliminatoria de oitavos de final da liga de Campións.

A temperá vantaxe do Chelsea cun gol no minuto 9 de Torres parecía certificar a opinión de Didier Drogba, exjugador do Chelsea e actual estrela do Galatasaray, que cualificara os ingleses de ''dez veces mellores".

Efectivamente. Nada máis empezar o partido, un animado ataque do Galatasaray resultou imprudente. César Azpilicueta roubou a pelota e un pase perfecto cara ao seu compatriota Torres permitiu a este rematar á rede ante a impotencia de Muslera.

O gol do Chelsea só arrefriou por momentos o entusiasmo da afección e o arroxo dos turcos, que pronto refixeron as súas filas.

Conforme avanzaba a primeira metade do partido, o equipo roxiamarelo fíxose cada vez máis forte no céspede e empezou a dominar a pelota, aínda que non alcanzaba para equilibrar.

Pouco antes do descanso, o equipo turco parecía pór cerco á portería inimiga, pero o Chelsea mostrouse á altura cunha barreira infranqueable.

A recompensa chegou no segundo tempo, no minuto 64, cando un dos moitos ataques do Galatasaray permitiu sacar un córner á o holandés Wessley Sneijder, que rematou de socato Chedjou para equilibrar o marcador.

O gol subiu os ánimos da afección e os turcos seguiron loitando pola vitoria o resto do partido, pero a perfecta coordinación blue non permitiu converter a vontade en goles.

Todo queda, pois, para Stamford Bridge, aínda que co 1-1, a afección adxudicouse algo así como unha vitoria moral sobre o temido adversario.

1- Galatasaray:
Muslera; Chedjou, Hakan Balta (Semih Kaya, min. 46), Alex Telles, Eboué; Selcuk Inan, Felipe Melo, Snejder, Hajrovic (Kurtulus, min. 30); Drogba (Umut Bulut, min. 80) e Burak Yilmaz.

1 - Chelsea:
Çech; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Ramires, Lampard, Hazard (Óscar, min. 90), Willian; Torres (Eto'o, min. 68) e Schürrle (Mikel, min. 67).

Goles:
0-1, min. 9: Torres. 1-1, min. 64: Chedjou.

Árbitro:
Carlos Velasco Carballo (España). Mostrou amarela a Terry (min. 42), Selçuk (min. 57), Schürrle (min. 57), Ramires (min. 58) e Çech (min. 60).

Incidencias:
Encontro de ida dos oitavos de final da liga de Campións disputado no estadio Ali Sami Yen de Istambul ante preto de 50.000 espectadores.