O Sevilla gaña comodamente e o City sofre para seguir líder de grupo

Un momento del partido entre el Sevilla y el Maribor
photo_camera Un momento del partido entre el Sevilla y el Maribor

O Sevilla tivo unha noite plázida no Sánchez-Pizjuán, onde venceu por 3-0 ao Maribor nunha xornada na que o Manchester City venceu, con máis apuros dos previstos, por 2-0 ao Shaktar Donetsk.

O Sevilla situouse como líder do grupo E, tras derrotar este martes por 3-0 ao modesto Maribor esloveno grazas a un triplete do dianteiro Wissam Ben Yedder, que se converteu no primeiro xogador sevillista en anotar tres goles nun partido da liga de Campións. O atacante francés abriu o marcador aos 27 minutos, tras selar unha magnífica xogada individual do arxentino Joaquín Correa, e once despois, no 38, volveu demostrar a súa efectividade, tras converter un pase do tamén arxentino Franco Vázquez no 2-0, para selar definitivamente a vitoria sevillista cun gol de penalti no 83.

Moitos máis apuros pasou o Manchester City para vencer ao Shaktar Donetsk ucraíno, ao que os do español Pep Guardiola non puideron dobregar ata a segunda metade, grazas aos goles do belga Kevin de Bruyne e de Raheem Sterling. O City, que sumara 20 goles nos seus últimos catro encontros —tres en Liga e un en Liga de Campións— non puido prolongar o seu frenético ritmo ante o sempre competitivo conxunto ucraíno. Pero a voracidade do equipo inglés acabou por romper a resistencia do Shaktar, e iso, que hoxe non tivo o seu día o dianteiro arxentino Sergio Kun Agüero, que perdeu a oportunidade de igualar a Eric Brook como máximo goleador histórico do Manchester City, tras errar un penalti aos 72 minutos.

Tampouco fallou o Nápoles, que emendou a derrota (2-1) encaixada na primeira xornada na súa visita ao campo do Shaktar, cunha clara vitoria (3-1) sobre o Feyenoord. Os goles de Lorenzo Insigne, o belga Dries Mertens e o español José Ruela selaron a vitoria do conxunto italiano, nun encontro no que o porteiro español Pepe Reina, reclamou a súa cota de protagonismo ao deter aos 68 minutos un penalti a Henk Toornstra cando o marcador marchaba 2-0.

Un triunfo que non puido emular o Liverpool, que pagou cun empate (1-1) ante o Spartak de Moscova, a súa falta de efectividade, nun encontro no que os ingleses gozaron de numerosas ocasións para levar a vitoria do estadio Otkritie Area de Moscova. Falta de acerto, que permitiu, incluso, adiantarse no marcador aos locais, que soñaron coa sorpresa cun excepcional gol de falta do brasileiro Fernando aos 23 minutos, ao que non tardou en responder o tamén brasileiro Coutinho, que anotou no 31 o definitivo 1-1, que non acabou de satisfacer aos visitantes.

Todo o contrario que o Besiktas turco, que se mantivo á fronte do grupo G, tras encadear a súa segunda vitoria consecutiva, ao imporse este martes por 2-0 ao Leipzig, nun encontro que tivo que interromperse durante varios minutos na segunda parte por unha caída da subministración eléctrica. Un contratempo que non minguou a superioridade dos turcos, que ratificaron a boa imaxe deixada na primeira xornada co seu triunfo (1-3) ante o O Porto, tras superar ao conxunto alemán cos goles do holandés Rya Babel aos 11 minutos e do brasileiro Anderson Talisca no 43.

Vitoria que permite ao Besiktas avantaxar en tres puntos na clasificación ao O Porto, que espiu ao campión francés e semifinalista da liga de Campións o pasado curso, o Mónaco, cun contundente 0-3 na súa visita ao estadio Luis II, grazas aos goles do camerunés Vincent Aboubakar, autor dun dobrete, e o mexicano Miguel Layún.