O Madrid deu unha festa en Turquía, pero Casillas non estaba invitado

O Real Madrid silenciou o sempre cálido 'inferno turco' a base de goles, exhibindo a súa pegada no inicio dunha nova procura da 'Décima' Copa de Europa, nunha excelsa segunda parte que tapou os apuros do primeiro acto e a lesión de Iker Casillas o día do seu regreso (1-6).

O fútbol do Real Madrid está por concretar pero no camiño saca a relucir a súa pegada. O toque que pretendía introducir Carlo Ancelotti non aparece, pero mentres define un estilo, o seu equipo volve vencer con reminiscencias do pasado, xogando vertical apoiado nun Cristiano Ronaldo letal e cun Karim Benzema máis voluntarioso que nunca para finalizar coas críticas.

Oito meses despois, chegaba a hora do regreso de Iker Casillas en partido oficial. O santo que sempre lle acompañou na súa carreira parece haberlle abandonado. Non se cumpría un minuto cando pasou de ser lesionado por Arbeloa en Mestalla no seu último partido, a sufrir un forte golpe con Sergio Ramos nas costelas. O seu xesto de dor invitaba a crer o incrible. Volveuse a lesionar.

Sentiu cando ao seguinte minuto, nun arranque de rabia do Galatasaray, Felipe Melo xutou con potencia e Casillas respondeu cunha das súas paradas salvadoras. A estirada cara ao lado esquerdo acabou coa zona lesionada golpeando co céspede. Sentiu que non podía seguir. E aguantou como puido ata que deixou o seu sitio a Diego López.

A portería do Real Madrid non sofre. A calidade non se rebaixa. Saíu Diego e ao primeiro de vez deixou dúas paradas. Unha cómoda a un remate en semi fallo de Melo e outro brillante nunha estirada rápida, repleta de reflexos, a un croque de Yilmaz abaixo con sinal de gol.

Salvaba ao equipo de Ancelotti que pasaba por momentos de dúbidas, con carencias defensivas preocupantes, en momentos nos que as pezas non encaixaban. Cando se estrañaba a figura de Xabi Alonso, as únicas accións ofensivas naceron por esforzos de Benzema. Nun cambio de actitude destacable, o francés roubou e loitou cada balón. O primeiro acabou cun disparo cruzado de Cristiano. E no segundo nun claro penalti ao portugués de Chedjou que o árbitro non sinalou.

Entre desaxustes defensivos chegaban sustos para os madridistas pola mobilidade de Sneijder e o perigo na zona do nove de Drogba e Yilmaz. Faltoulles precisión no remate e cando a tiveron emerxeu a figura de Diego López. Da súa parada pasouse á xenialidade de Isco.

Un pase en longo de Di María picouno con clase Isco, cuerpeó coa experiencia dun veterano e soltou un derechazo axustado ao poste. O golazo do xogador máis brillante do inicio de tempada madridista, foi un respiro para un Real Madrid gris.

Ancelotti retocaba posicións. Cristiano abandonaba a banda e xogaba polo centro. Así puido marcar o segundo ao bordo do descanso, cando Didier Drogba tamén se lesionou por un golpe e non puido seguir tras o descanso.

Repetiuse o guión e o Galatasaray pasou de perdoar unha clarísima ocasión, cun croque a pracer de Yilmaz que cruzou en exceso, a verse sentenciado por un grave erro defensivo. A falta de entendemento entre o seu centrais, que se estorban nun balón aéreo, aproveitouna Benzema, máis vivo que nunca, para plantarse só ante Muslera e definir con acerto.

Pasara o peor para o Madrid. Cómodo esperando ao rival pasou a gozar de ocasións para Cristiano. Desaproveitou dous ata marcar a que tivo a pracer. Di María rompeu a defensa coa súa velocidade, marchouse do porteiro púxoa buscando un rematador e apareceu Isco para asistir a Cristiano.

Chegaba o festival madridista. Con espazos. A toda velocidade, como lle gusta. Cristiano pasou a gozar e a ensanchar os seus números para achegarse a Raúl, máximo goleador madridista en 'Champions'. Asinou o cuarto aproveitando un rexeite a remate de Ramos, regalou o quinto a Benzema e deixou un gran gol no que pechou a goleada, marchándose dentro da área de tres defensores e soltando un lategazo á rede.

Bulut fixo cun toque preciso a un bo centro desde o costado dereito, o tanto da honra para un Galatasaray que se desinflou fisicamente e acusou os seus erros no remate. O Real Madrid saboreou un triunfo que é unha mensaxe a Europa e que sumado ao empate do Juventus en Copenhague despexan o seu panorama na primeira xornada.

Ficha técnica:

1 - Galatasaray: Muslera; Eboue, Nounkeu, Chedjou, Rise; Felipe Melo, Inan; Baytar (Bruma, m.62), Sneijder, Yilmaz (Bulut, m.78) e Drogba (Amrabat, m.46).

6 - Real Madrid: Casillas (Diego lópez, m.14) ; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Arbeloa; Khedira, Modric (Illarramendi, m.72); Di María, Isco (Bale, m.64), Cristiano Ronaldo; e Benzema.

Goles: 0-1, m.33: Isco. 0-2, m.54: Benzema. 0-3, m.63: Cristiano Ronaldo. 0-4, m.66: Cristiano Ronaldo. 0-5, m.81: Benzema. 1-5, m.84: Bulut. 1-6, m.90: Cristiano Ronaldo.

Árbitro: Mark Clattenburg (ING). Amoestou a Felipe Melo (30), Amrabat (66) e Rise (85) polo Galatasaray; e a Pepe (44) polo Real Madrid.

Incidencias: encontro correspondente á primeira xornada de Liga de Campións, disputado no estadio Ali Sami Yen ante 23.100 espectadores