O PSG asusta e o United arrasa

O Basilea goleou ao Benfica e a Juventus tamén se impuxo ao Olympiakos
Neymar y Dani Alves celebran un gol
photo_camera Neymar y Dani Alves celebran un gol

O París Saint Germain logrou unha vitoria de prestixio fronte ao Bayern de Múnic (3-0) coa que deu un golpe da mesa para asustar en Europa, nunha xornada da Liga de Campións na que o Manchester United arrasou ao CSKA Moscova (0-4).

Parece que este ano os millóns de euros investidos no conxunto parisiense si que van fornecer efecto. O París Saint Germain ten moi boa pinta, pero ata este mércores practicamente só se enfrontou a equipos menores. O Bayern de Múnic, era unha proba de lume.

O cadro alemán, sempre aterrador no continente, parece que está a cumprir un ciclo. Os seus xogadores van cumprindo anos e notouse no Parque dos Príncipes. O equipo de Unai Emery, por contra, é un ciclón. Ten unha boa mestura de xogadores estelares que poden chegar lonxe na competición. Entre Neymar, Edinson Cavani, Dani Alves e Kyliam Mbappé, pasaron por encima dun gran equipo como o de Carlo Ancelotti. Exhibíronse e empezaron moi pronto, no segundo minuto, cun tanto de Alves tras unha asistencia de Neymar.

Aínda que o Bayern intentou reaccionar con varias ocasións de Thomas Müller, Javi Martínez e Robert Lewandowski, apareceu Cavani para facer o segundo a 15 minutos do final do primeiro tempo. Nesta ocasión, Mbappé converteuse no asistente de luxo. Neymar conseguiu o seu premio na segunda parte, cun gol de pillo de área tras un jugadón de Mpappé pola zona dereita da área do Bayern. Foi o colofón a tres puntos que elevaron ao PSG á primeira posición do grupo B, no que o Celtic gañou 0-3 ao Anderlecht e meteuse na pelexa pola segunda praza co cadro bávaro.

Antes, pola tarde, a Roma impuxo a lóxica para gañar ao Qarabag 1-2 nun choque gris e de oficio que sacou adiante o cadro transalpino cos tantos de Edin Dzeko e Manolas. O resultado, xusto, elevou aos italianos ata a segunda praza por detrás do Chelsea con catro puntos.

Con paso firme na competición tamén camiña o Manchester United, que gañou 1-4 no estadio do CSKA Moscova. Os homes de José Mourinho non tiveron piedade do seu rival e nunha primeira parte excepcional desmontaron todo o sistema ruso. Primeiro marcou de cabeza Romelu Lukaku; no minuto 19, Anthony Martial, de penalti, fixo o segundo; Lukaku completou o seu dobrete no 27 cun remate fácil desde dentro da área pequena; e, na segunda parte, o armenio Henrikh Mkhitaryan, fixo o cuarto para selar o choque.

O Manchester United lidera o grupo A con seis puntos por diante do sorprendente Basilea suízo, que infligió un severo correctivo ao Benfica. Perdeu 5-0 e desde que o Celta gañou 7-0 en 1999 ao conxunto portugués, non se vía un resultado europeo dese calibre no club que un día engrandeció Eusebio.

E no grupo D, a Juventus, que se recuperou da derrota do Camp Nou gañando ao Olympiakos 2-0 con goles de Gonzalo Higuain e Mario Mandzukic. Ata o minuto 69, cando marcou o dianteiro arxentino, os xogadores de Allegri non abriron a lata. Custou, pero gañaron. Cumpriron co obxectivo sen alardes.