O 'Obra' métese na pelexa polo playoff

O Obradoiro Blusens púxose en disposición de asaltar as posicións de fase polo título tras a vitoria cultivada hoxe en Sevilla (63-71), ante un Cajasol errático en ataque e que non soubo parar en todo o partido o pivote tunisiano Salah Mejri, o mellor xogador dos galegos.

O xigante magrebí, autor de doce puntos, determinou multitude de malos tiros dos locais grazas ao seu poder intimidatorio, fronte a un rival no que pasou desapercibido no seu debut o pivote británico Pops Mensah-Bonsu, que acusou a súa longa inactividade.

Logo dun primeiro cuarto no que o Cajasol obtivo unha pequena renda (24-18) grazas ao acerto anotador do base checo Tomas Satoransky, o Obradoiro apertou en defensa e encomendouse aos puntos do ala-pivote canadense Levon Kendall, o xogador mellor valorado do encontro grazas ás súas dobres figuras (16 puntos e 10 rebotes).

O equipo de Aíto García Reneses só sumou dezaoito puntos nos dous períodos centrais do partido, un apagamento ofensivo propiciado pola mala selección de tiro e pola aplicación en tarefas defensiva de Mejri, que sempre contou coas axudas dos seus compañeiros para parar os interiores sevillanos.

Ao comezo do cuarto definitivo, os quince puntos de renda (42-57) dos santiagueses asegurábanlle practicamente a vitoria a pesar de que neses últimos dez minutos maquillaron os cajistas o marcador cos catro primeiros puntos de Mensah-Bonsu na súa nova etapa na ACB e varias canastras de Satoransky que só serviron para que o centroeuropeo terminase como máximo anotador do encontro (19 puntos).

Ficha técnica:

63 - Cajasol (24+10+8+21): Holland (9), Triguero (6), Sastre (7), Bogdanovic (6), Satoransky (19) -cinco inicial-, Blakney (3). Balvin (3), Asbury (4), Mensah-Bonsu (4), Tepic (2) e Burjanadze (0).

71 - Obradoiro Blusens Monbus (18+20+19+14): Luz (5), Kendall (16), Dewar (7), Mejri (12), Pumprla (9) -cinco inicial-, Rodríguez (3), Corbacho (3), Hummel (11) e Buford (5).

Árbitros: García González, Sánchez Monserrat e Oyón. Sen eliminados.

Incidencias: Partido correspondente á vixésima cuarta xornada da liga Endesa disputado no palacio dos deportes municipal de San Pablo. Uns 4.400 espectadores.