O Obradoiro cae ante un maduro Valencia Basket

A Valencia Basket impúxose hoxe ao Rio Natura Monbus nun partido no que a súa falta de acerto ofensivo obrigoulle a un exercicio de madurez para atopar as súas mellores opcións e acabar por desgastar ao valente equipo galego, que no tramo final pagou a falta de acerto de Alberto Corbacho.

O Rio Natura saltou á pista coas ideas claras. Liderado por Mario Delas en ambos os lados da pista, igualou a intensidade física que impuxo de inicio a Valencia e sacou un gran partido do intelixente xeito na que superou a presión local a toda a pista.

Cunha brillante dirección dun incisivo Rafa Luz, o conxunto compostelán abriu unha pequena brecha no marcador e durante varios minutos sostívoa cunha boa defensa (19-25, m,12). Iso si, aos poucos, os seus xogadores interiores comezaron a cargarse de faltas.

Incapaz de forzar transicións e negado no tiro exterior, á Valencia fóiselle atragantando o partido. Pero tras fallar os seus dez primeiros triplos, Sam Van Rossom rompeu a mala serie e o signo do partido comezou a cambiar.

Algo máis intenso en defensa, un par de accións ben culminadas por Juanjo Triguero déronlle o impulso que perdeu o conxunto visitante tras ver Delas a súa terceira e a súa cuarta falta en dúas xogadas consecutivas. Coas forzas reequilibradas, o choque chegou ao descanso (36-36, m.20).

O Rio Natura non necesitou na primeira parte nin os triplos de Alberto Corbacho, que non lanzou desde 6'75 nos dous primeiros cuartos. Pero fiel á súa cita, o beirado anotou por 35 partido consecutivo e o Obradoiro volveu golpear á Valencia, de novo con Freire empuxando ao seu equipo (38-45, m.25).

Entre Doellman e Van Rossom arranxáronllas para recuperar a desvantaxe, pero nin o cuarta persoal de Berzins descabalgou ao conxunto galego, que cunha entregada defensa logrou sacar máximo partido do seu goteo de puntos (48-48, m.30).

Un triplo de Rafa Martínez pechou o terceiro cuarto e un de Dubljevic abriu o último e a Valencia empezou a ver como o seu esforzo defensivo tiña finalmente recompensa. A inspiración do escolta catalán puxo á Valencia en disposición de romper o choque pero un corte nunha cella fíxolle retirarse ao banco e Corbacho e Luz meteron de novo ao seu equipo no choque (63-62, m.37).

Con todo, Lafayette non deixou que o Valencia se volvese tolo. Soubo buscar a mellor opción en cada momento e esa madurez decantou a vitoria ante un Obradoiro que, con Luz afogado e Dewar lesionado, entregouse aos triplos de Corbacho. Pero no momento decisivo, o beirado non estivo acertado e os seus últimos catro erros deixaron sen opcións ao Rio Natura.

Ficha técnica:

69.- Valencia Basket (18+18+12+21): Van Rossom (9), Rafa Martínez (14), Sato (13), Doellman (8), Triguero (8) -cinco titular- Ribas (4), Lucic (1), Dubljevic (7), Lafayette (-), Lavrinovic (2) e Aguilar (3).

64.- Rio Natura Monbus (19+17+12+16):
Xanthopoulos (-), Corbacho (13), Dewar (8), Delas (10), Peterson (8) -cinco titular- Pumprla (3), Berzins (8), Homs (2) e Freire (12)

Árbitros: Bultó, Guirao e Rial. Eliminaron por faltas persoais ao visitante Berzins (m.36).

Incidencias: partido correspondente á xornada 25 da fase regular da liga Endesa disputado no pavillón de la Fuente de San Luís ante 8.300 espectadores.