O Obra cae ante o Fuenlabrada nun 'thriller'

O Fuenlabrada impúxose ao Rio Natura Monbus no multiusos Fontes do Sar (75-76) nun partido de infarto decidido por Carlos Cabezas a dous segundos do final.

O xogo arrincou sen tensión e ambos os dous equipos lograron sumar puntos ao seu marcador nas catro primeiras posesións do partido. Foi o Fuenlabrada o que primeiro axustou en defensa para lograr rendas no marcador grazas á produción interior de Eloy Vargas e Marcus Arnold e ao bo traballo defensivo de James Feldeine, traducido en roubos e canastras fáciles (7-17, min. 6).

O Obradoiro cortou a hemorraxia nos tres minutos finais do período grazas á súa melloría defensiva na pintura e a un par de canastras de Rafa Luz e de Mario Delas, únicos puntos nese espazo de tempo (12-17, min. 9), mentres o Fuenlabrada mantíñase arriba polo excepcional traballo de Feldeine en ambos os dou lados da pista, xa que sumou catro roubos e un tapón neses dez minutos.

No comezo do segundo cuarto volveuse a abrir un pouco o xogo e o intercambio de canastras que beneficiou sobre todo ao visitante, superior de forma individual (17-26, min. 13), ata que o Rio Natura Monbus volveu apertar atrás, con Alberto Corbacho e Travis Peterson.

O pivote, a última incorporación do conxunto santiagués, destapouse con once puntos neste acto e provocou que o Obradoiro se adiantase no marcador (34-33 e 36-35).

Ambos os equipos dispuxeran das súas oportunidades e tiveran os seus momentos nos primeiros vinte minutos e mantiveron a tónica no arranque da segunda parte, primeiro o Fuenlabrada, que intentou a fuga apoiado nun par de triplos de Cabezas, outro roubo de Feldeine e o traballo na pintura (44-50, min. 25).

Volveu á pista Peterson, ao mesmo nivel de inspiración, e formou unha parella interior perfecta con Mario Delas, fundamental no rebote defensivo e na circulación do balón, para equilibrar o choque (50-50, min. 26) e provocar a reacción de Casimiro, que pediu un tempo morto e axustou o seu equipo de cara ao cuarto final (55-57, min. 30).

A igualdade era total a menos de oito minutos para o final tras un triplo de Corbacho (62-62, min. 33) e chegaba o momento de pór as cartas sobre a mesa, polo que o técnico visitante devolveu á pista aos seus mellores homes, Andy Panko e Feldeine, e Moncho Fernández decantouse por facer xogar xuntos os dous bases, Vasilis Xanthopoulos e Luz, ante os problemas físicos de Pavel Pumprla.

O partido abocábase a un final dramático, posto que ningún dos dous equipos conseguía impor un mínimo dominio sobre o xogo, polo que as diferenzas mantivéronse sempre por baixo dos catro puntos e entrouse nos dous minutos finais con todo por decidir tras un novo triplo de Corbacho (71-72, min. 39).

Era o momento da verdade e calquera erro ou acerto podía ser fatal, así sentiron os visitantes cando dous erros no tiro de Feldeine daba vinte segundos ao rival para levar o partido e Luz aproveitounos para forzar unha falta e converter os tiros libres (75-74, a oito segundos do final), pero non foron os definitivos porque Cabezas superou a Corbacho nun un para un e logrou a canastra da vitoria a só dous segundos do final (75-76).

75 - Rio Natura Monbus (12+24+19+20): Rafa Luz (5), Pavel Pumprla (-), Alberto Corbacho (25), Mario Delas (15), Kaspars Berzins (10) -cinco inicial-, Travis Peterson (20), Benjamin Dewar (-) e Vasilis Xanthopoulos (-).

76 - Baloncesto Fuenlabrada (19+19+19+19): Carlos Cabezas (15), James Feldeine (16), Andy Panko (12), Marcus Arnold (6), Eloy Vargas (12) -cinco inicial-, Moussa Diagne (-), Javier Vega (5), Daniel Pérez (2), Ivan Paunic (8) e Román Montáñez (-).

Árbitros: Juan Carlos Arteaga, Juan Luis Redondo e Antonio Sancristán. Sen eliminados.

Incidencias: Partido correspondente á vixésimo cuarta xornada da liga Endesa disputado no Fontes do Sar ante 5.023 espectadores.