O Deportivo recibe á Ponferradina e acaba por morder o po

A Ponferradina rexurdiu (0-3) a domicilio tras máis de sete meses sen gañar nos seus desprazamentos e, ademais, fíxoo no campo do líder, o Deportivo, que xa empezaba a botar contas para volver á liga BBVA e recibiu un baño de humildade.

O peor visitante da categoría de prata sorprendeu a un Deportivo lanzado, que levaba tres vitorias seguidas e que perdeu un dos comodines que podía gastar na recta final da tempada.

A Ponferradina deu unha alegría aos 300 afeccionados que se desprazaron a Riazor, onde asinou unha tarde excepcional, marcou tres goles, puido facer incluso algún máis, e colleu osíxeno na clasificación.

O equipo leonés pisou o céspede con cinco cambios respecto ao equipo que fora goleado na anterior xornada polo Lugo (3-0), entre eles o do porteiro, e o seu arranque de partido intimidou ao Deportivo, que apostou, como nos dous encontros previos, por unha aliñación ofensiva que esta vez deixou demasiadas vías abertas en defensa.

Non tardou en atopalas o equipo do exdeportivista Claudio Barragán, que recuperou para o partido ao central Samuel e ao seu máximo goleador, Yuri, peleón e decisivo.

O dianteiro brasileiro exhibiuse por primeira vez aos nove minutos cunha carreira desde o centro do campo na que se zafó de Lopo e Insua, pero estrelou o seu disparo con rosca na manopla do arxentino Germán Lux.

Yuri descargou o seu enfado cunha dos valos publicitarios de Riazor e a advertencia do equipo leonés non espertou ao Deportivo, que un minuto despois volveu fallar en defensa nunha parede entre Fofo e Acorán, quen se atopou con Lux e tamén a fortuna, porque o despexe do porteiro meteuno na súa propia meta o capitán branquiazul, Laure.

O Deportivo intentou levantarse, pero apenas inquietou na primeira parte a Santamaría, que estivo atento a un disparo de Juan Carlos desde a frontal da área tras unha triangulación na que participaron Sissoko e o chileno Bryan Rabello, que se luciu cun taconazo.

A Ponferradina pediu penalti nunha caída de Yuri ante Lopo que o árbitro non pitou e o descanso parecía un alivio para o Deportivo, pero o tempo de reflexión non axudou ao equipo galego, de novo empanado no segundo período, no que o conxunto berciano tardou sete minutos en baterlle.

Os de Claudio, que foi expulsado pouco despois, aproveitáronse dunha falta escorada, colgaron o balón ao segundo pau, desde alí cabeceouno Robusté ao primeiro e Yuri concluíu, a pracer, a xogada ensaiada.

O Deportivo xogou á desesperada e a Ponferradina puido sentenciarlle aos 73 minutos, pero o poste esquerdo de Lux cuspiu un lanzamento de Fofo e o dereito, outro de Javi Lara.

Fernando Vázquez esgotou os cambios nese mesmo momento para dar osíxeno ao Deportivo en ataque, pero Borja, un dos que saíron ao céspede, cabeceou un centro de Luisinho ás mans de Santamaría e a Ponferradina, tras perdoar o imperdoable nun remate de Acorán, finiquitó ao líder a falta de dez minutos co terceiro tanto, obra de Berrocal a pase de Javi Lara.

-Ficha técnica:

0-Deportivo da Coruña: Lux; Laure, Lopo, Insua, Seoane (Marchena, min.73); Juan Domínguez; Sissoko, Juan Carlos (Toché, min.60), Rabello, Luisinho; e Diego Ifrán (Borja Bastón, min.73).

3-SD Ponferradina: Santamaría; Óscar Ramírez, Samuel, Robusté, Bellvís; Acorán (Alan, min.91), Jonathan, Juande, Javi Lara; Fofo (Berrocal, min.76) e Yuri (Cristian, min.86).

Goles: 0-1, min.10: Laure, en propia porta. 0-2, min.52: Yuri. 0-3, min.80: Berrocal.

Árbitro: Trujillo Suárez, do colexio canario. Expulsou ao segundo adestrador do Deportivo, Manuel Pombo (min.37); e ao técnico da Ponferradina, Claudio Barragán (min.57). Ademais, mostrou amarela a Ifrán (min.18), Lopo (min.69) e Toché (min.77) por parte do equipo galego; e a Samuel (min.18), Yuri (min.55), Bellvís (min.58) e Jonathan (min.71), por parte da Ponferradina.

Incidencias: Partido da trixésimo sexta xornada da liga Adiante disputado en Riazor ante 20.667 espectadores. Gardouse un minuto de silencio polos recentemente falecidos Perico Vilanova, exentrenador do Barcelona, e José Luís Sánchez, responsable de mantemento do club galego.

Os xogadores da Ponferradina saíron ao céspede con camisetas de apoio ao centrocampista Saúl Fernández, que esta semana anunciou que se retira por unha lesión de nocello.