O Chelsea clasifícase e o Dortmund progresa adecuadamente

O Dortmund gañou ao Nápoles e arrebatou ao conxunto de Rafael Benítez gran parte das opcións de clasificación aos oitavos de final que asegurou o Chelsea, que perdeu en Basilea e que acaparou, xunto ao Barcelona, parte da peor cara que ofreceu a xornada.

O cadro londiniense foi o único que selou este martes a súa presenza en oitavos beneficiado polo empate sen goles do outro partido do seu grupo entre o Steaua Bucarest e o Schalke. O Barcelona, superado polo Ajax (2-1), foi incapaz de asegurar o primeiro posto do seu grupo e prolongar un refacho de vinte e un partidos seguidos sen perder do Barcelona. Deste xeito o Tata Martino quedou así a un partido da marca que ostenta Guardiola.

O triunfo do equipo de Frank De Boer aprazou o presumible pase a oitavos do Milan, que gañou con autoridade en Glasgow ao Celtic. O brasileiro Kaka, o colombiano Cristian Zapata e Mario Balotelli levaron ao triunfo ao conxunto de Massimiliano Allegri, que emendou a mala cara que deixou o pasado sábado no encontro da liga de Italia.

O Westfalenstadion acolleu o choque da xornada entre o Dortmund e o Nápoles de Rafael Benítez, que complicou o seu futuro na competición coa derrota. O equipo italiano foi ao contraxeito desde o minuto 10, co penalti transformado por Marco Reus. O Nápoles tivo as súas opcións e non se deu por vencido a pesar de que á hora de partido, o polaco Jakub Blaszczykowski marcou o segundo despois de que Gonzalo Higuaín herrara unha clara ocasión para o seu equipo.

Con todo, o arxentino facilitou a Lorenzo Insigne o tanto que meteu de novo ao cadro de Benítez no partido. Pero o contraataque xermano foi letal e pouco despois, o francés Pierre-Emerick Aubameyang sentenciou o choque.

Mentres, Jack Wilshere propiciou a vitoria do Arsenal ante o Olympique Marsella (2-0). Anotou ambos o xogador do club londiniense, que puido obter un premio maior se o alemán Mesut Ozil anotase o penalti que lanzou no minuto 38.

O Nápoles depende da última xornada, na que recibe ao Arsenal. O Dortmund, agora segundo, visita ao Marsella.

O Chelsea foi o único equipo que logrou a clasificación aínda que aínda debe selar a súa condición de campión de grupo. O cadro de Jose Mourinho volveu caer co Basilea (1-0), co que xa perdeu en Stamford Bridge. O gol do exipcio Mohamed Salah propiciou o revés londiniense e elevou as posibilidades do equipo suízo, que se xogará o seu futuro en Alemaña ante o Schalke, que empatou sen goles co Steaua Bucarest.

Finalmente, o Atlético de Madrid, infestado de suplentes e co primeiro posto do seu grupo asegurado, resistiu en Rusia ao Zenit, coa clasificación en xogo. Unha acción desafortunada dos belgas Toby Alderweireld e a meta Thibaut Courtois facilitou a igualada rusa tras o tanto de Adrián no minuto 53.

O Zenit buscará a outra praza que dá acceso a oitavos en loita co O Porto incapaz de gañar no seu campo ao Austria Viena (1-1), que marcou o seu primeiro gol no torneo aos once minutos grazas a Roman Kienast. O colombiano Jackson Martinez, ao comezo da segunda parte, logrou a igualada. O cadro luso xogarase a clasificación no estadio Vicente Calderón, na última xornada.