O Barcelona fulmina con goleada ao Almería (5-0)

(Foto: EFE)
photo_camera (Foto: EFE)

O Barcelona fulminó ao Almería en 45 minutos de fútbol brillante e eficaz (5-0) nos que marcou cinco goles, cun 'hat trick' de Samuel Eto'o, que se sitúa como máximo goleador da liga.

Foi tal a contundencia do Barcelona na primeira parte que o Almería puido encaixar unha goleada histórica, pero, cun xogador menos por expulsión de Negredo, o equipo barcelonista levantou o pé do acelerador e, especialmente en toda a segunda parte, non tivo a portería de Diego Alves como o seu principal obxectivo.

O selo do Barcelona esta tempada saíu a relucir no primeiro segundo do encontro. O equipo de Josep Guardiola xa non se anda con rodeos e vai a por o rival e a súa portería desde o arranque do partido e Eto'o conseguiu inaugurar o marcador para os locais no minuto cinco.

Foi no minuto 13 cando Henry converteu en gol (2-0) unha asistencia de Messi, mentres os de Gonzado Arconada non sabían onde meterse nin como ocupar os espazos no Camp Nou para pechar as vías de pase e as subidas dos seus rivais.

Chegados ao minuto 20, o Barça, e concretamente Eto'o, volveu marcar dous goles máis nun momento no que o Almería estaba completamente descomposto. O camerunés, cos seus dous novos tantos, asinaba un 'hat trick' antes de chegarse ao descanso.

4-0 e un home menos para o Almería
No minuto 29, os nervios visitaron a un intranquilo Negredo, quen cazou por detrás a Márquez na esquina dereita do campo do Barça e o árbitro expulsoulle. Ademais, Crusat viu unha amarela por protestar a violenta xogada do seu compañeiro.

Con 4-0 e o Almería cun xogador menos, o Barcelona levantou o pé do acelerador e elaborou máis as súas accións en lugar de levar a pelota cando antes á meta de Diego Alves. O último tanto veu por un lanzamento de falta do brasiñeno Dani Alves, que se estreou como goleador azulgrana.

O Barça terminou o partido no minuto 60
No segundo tempo, o Almería sacou do campo a Crusat e deu entrada a Manei, e na primeira acción ofensiva o lateral Guilherme lanzou un balón ao traveseiro, na acción máis comprometida para o Barcelona, ademais de dúas aproximacións con certo perigo na primeira parte.

Os barcelonistas, cun home máis no campo, e cunha renda máis que insuperable de 5-0, deron por concluído o partido case aos dez minutos da segunda parte, aínda que Guardiola puxo en escena a Bojan como ariete para motivar a un grupo barcelonista que baixara o pulso.

O Osasuna agudiza a súa crise
No segundo partido de Liga deste sábado, o Betis conquistou no Reyno de Navarra a súa segunda vitoria da tempada en dúas accións a balón parado na segunda parte, aproveitadas polo turco Mehmet Aurelio e o arxentino Mariano Pavone, para agudizar a crise do Osasuna de José Antonio Camacho, que segue sen coñecer o triunfo.