O Atlético rompe a súa seca e golea ao Rácing

Los rojiblancos celebraron su triunfo, tras semanas de sequía (EFE)
photo_camera Los rojiblancos celebraron su triunfo, tras semanas de sequía (EFE)

O Atlético impúxose ao Racing no Calderón (4-1) e queda a cinco puntos da liga de Campións. Os goles de Simao, o Kun, que levaba un mes sen ver porta, e un dobrete de Forlán foron o mellor dos branquivermellos, tras unha seca de vitorias.

O partido púxoselle de face ao Racing cando aínda moitos espectadores tomaban asento na bancada do Vicente Calderón. Corría o minuto 6 cando o holandés John Heitinga cometeu un claro penalti sobre Mohammed Tchité e o dianteiro burundés encargouse de transformar no 0-1. O Racing encarou o duelo con valentía e afogou ao Atlético durante o primeiro cuarto de partido.

Non estaban os de Javier Aguirre metidos na batalla ata que apareceu Simao Saborosa, que se encargou de bater a Toño por primeira vez cun disparo coa perna esquerda. Era o empate a un (m.21), que abría un novo horizonte para os locais e que descompuxo aos visitantes.

O Atlético tardou só trece minutos en adiantarse no marcador. Fíxoo por mediación de Sergio Agüero, que superou a Toño na súa saída tras outra boa asistencia de Forlán. A conxuntura facía albiscar que o combate quedaba visto para sentenza.  Con todo, no Racing xurdiu a figura de Jonathan Pereira, o dianteiro cedido polo Vilarreal, que foi un perigoso constante para a insegura defensa atlética.

Pero no momento máis oportuno, co público enfadado e berrando ao seu equipo, apareceu Forlán, o mellor xogador da noite. O uruguaio marcou dous tantos e pechou un partido enganoso, no que o Atlético pasou dun posible empate a unha goleada que devolveu a felicidade á bancada.

Unha Valencia 'épico'
A Valencia logrou en inferioridade unha vitoria épica por 3 goles a 2 ante un bo Betis, nun partido que dominou no primeiro tempo, que xogou a mercé do rival ao comezo da segunda parte e que resolveu cun futbolista menos tras a expulsión de Carlos Marchena.

A Valencia recuperou, ao comezo do encontro, a iniciativa no xogo que lle caracterizou nos primeiros encontros do campionato, volveu impor o seu ritmo en casa e, por iso, mandou con autoridade no tramo inicial, logrando dous goles antes do descanso (Vila, minuto 11; Mata, minuto 20).

A segunda parte deu comezo co Betis envorcado sobre a meta da Valencia e cunha segunda lesión no equipo local, o que obrigou a Albiol a entrar no campo en substitución de Alexis. O Betis presionou, apropiouse do partido, buscou o gol e atopouno por medio de Juanma. O empate chegou pouco despois nun penalti acompañado da expulsión de Marchena.

Con todo, cando á Valencia non quedaba alento, unha acción a balón parado sentenciou o 3-2 para o equipo local, ao cabecear Baralla unha falta lanzada por Manuel Fernandes, a 15 minutos do final do encontro.

Un gol, unha destitución
Tan só un gol de Carmelo para o Sporting de Xixón acabou co futuro do adestrador do Espanyol, Bartolomeu ''Tintín'' Márquez, no conxunto catalán. Logo de encadear catro vitorias en Liga, a última este domingo por cero a un en casa, e a dous puntos do descenso a substitución do técnico parece inevitable.

A primeira ocasión acabou cunha media chilena de Carmelo que apenas inquietou a Kameni. O propio Carmelo foi o encargado de culminar a segunda, cun trallazo desde o frontal que, esta vez, coouse por toda a escuadra da portería local (0-1). O golazo do mediapunta do Sporting conxelou ao Espanyol e incendiou Montjuïc. á media hora, o público xa estaba a pedir a cabeza do adestrador e abandonara á súa sorte ao equipo, ao que reprochaba con pitos a súa falta de personalidade, a súa lentitude e a súa escaseza de ideas.

Ao conxunto españolista aínda se lle puxo o partido máis costa arriba tras a continuación, cando Márquez tivo que cambiar a Moisés e Tamudo, ambos por lesión, antes do cuarto de hora da segunda metade. Aos locais non quedou máis remedio que crecerse ante a adversidade, adiantar as súas liñas e mellorar a súa actuación cara ao final do partido. Ao final, os cataláns mereceron polo menos empatar, pero o seu estado de depresión e a pañolada final da afección ditaron sentenza.

Goleadas en Mallorca e Málaga
O Real Valladolid dobregou ao Mallorca (3-0) e prolonga a súa secuencia de bos resultados tras sumar doce puntos en cinco partidos. O partido empezou frío como o ambiente, e o primeiro gol non lelgó ao marcador ata o minuto 29, da bota de García Calvo, que os mallorquinos intentaron recortar cun remate de Webó salvado por Asenjo.

Aos dez minutos da segunda parte, Vivar Dorado aproveitou outro espléndido balón posto polo murciano Pedro León,  para ampliar a diferenza. O Valladolid víase superior e tocaba o balón con notable fluidez cando Goitom certificou o triunfo local tras unha polémica xogada, na que o xuíz de liña levantara previamente o seu banderín por un posible fóra de xogo (min. 65).

Goleada tamén en Málaga, que derrotou por catro goles a dous ao Osasuna, que se amntiene penúltimo da calsificación. O partido empezou moi frío, aínda que o Málaga tivo máis o balón e Osasuna, ben situado, defendeuse perfectamente, polo que os goles non chegaron ata a segunda parte.

No minuto 56, Antonio Galdeano 'Apoño' encargouse de materializar o primeiro tanto do partido ao transformar un penalti sobre Calleja. O Osasuna abriuse e o Málaga, nunha xogada pola esquerda entre Calleja e Adrián, conseguiu o 2-0 cun remate de cabeza de Baha.

O Málaga, entón, encerrouse atrás, quizais máis polo cansazo que polo empuxe de Osasuna, e o equipo navarro aproveitouse diso. Dous remates de cabeza, primeiro de Javad Nekouman, no minuto 79, e posteriormente de Miguel Flaño, no 81, igualaron inesperadamente o marcador.

Faltaban nove minutos para a conclusión e, cando ninguén esperaba a resurrección do Málaga, saíu a relucir o dianteiro Albert Luque para pór o 3-2. A sentenza chegou no tempo de prolongación, cunha xogada á contra moi rápida entre Luque e o portugués Eliseu, que por velocidade levou o balón e por baixo bateu a Ricardo López.

O Vilarreal, invicto
O Vilarreal mantense invicto nas súas saídas e venceu a un Recreativo de Huelva (1-2) que segue no seu espiral negativa, sumando a súa duodécima xornada consecutiva en Liga sen gañar. Desde o asubío inicial, a superioridade técnica do Vilarreal deixouse notar no terreo de xogo, fronte a un Recreativo ao que lle pesou demasiado a súa situación clasificatoria.

Aos poucos, os xogadores amarelos apropiáronse da situación e empezaron a chegar ao portal recreativista. O seu dominio daría froito no minuto 26, tras o lanzamento dun córner que rematou Santi Cazorla e desviou na súa traxectoria César Arzo. Co cero a un no marcador, o Recreativo púxose aínda máis nervioso, brindándolle máis ocasións ao visitante.

A ocasión de gol máis clara deste período tívoa o Recreativo no minuto 42, nun disparo de Camuñas rexeitado por Diego López cando se cantaba gol nas bancadas. Pouco antes de descanso, Ibagaza lanzou perfectamente unha falta, pondo o cero a dous no resultado da primeira metade.

Tras o descanso, o partido continuou cos mesmos camiños, con mellor xogo dos amarelos pero sen terminar as súas accións, ante un Recreativo que non podía conter ao seu rival. No minuto 82, Cygan derrubou claramente a Adrián Colunga e o penalti a favor dos onubenses foi transformado por este, deixando o resultado final en 1-2.

Valiosa vitoria para o Athletic
O Athletic Club recupera aire na táboa clasificatoria con dous goles que derrotaron ao Numancia en San Mamés. Llorente sentenciou con dous tantos moi diferentes, e abrindo pronto o marcador, no minuto 7, cun bo remate de cabeza.

Non se veu abaixo con tan temperán tanto o Numancia, que se botou cara a adiante, combinou con criterio no medio campo e buscou a meta rival. Con todo, Lorente sentenciaba o partido antes do descanso, cun gol que non acabou coas esperanzas numantinas, que deron un par de sustos aos locais.

Na segunda parte, o partido foi un pouco 'un quero e non podo' por parte do Numancia e de gardar a viña para o Athletic, ante o valioso resultado co que se atopaba. Aínda así, ambos os equipos contaron con algunhas opcións, aínda que ningunha especialmente clara. O marcador mantívose no 2-0 ata o asubío final.