O Atlético de Madrid garante o derbi en oitavos

Simeone, entrenador atlético, celebrando una jugada (JuanJo Martín/EFE)
photo_camera Simeone, entrenador atlético, celebrando una jugada (JuanJo Martín/EFE)

Dous goles do croata Mario Mandzukic e a resposta con dúas tantos de Alcaraz asinaron o empate entre o Atlético de Madrid e L'Hospitalet no Vicente Calderón, suficiente para confirmar a clasificación do equipo branquivermello e o duelo fronte ao Real Madrid nos oitavos de final da Copa do Rei.

Un 5-2 no global dunha eliminatoria na que o conxunto branquivermello impuxo a súa superioridade e o anticipo dun novo derbi apaixonante a principios de xaneiro, primeiro o día 7 co Vicente Calderón como escenario e unha semana máis tarde no Santiago Bernabéu, nun pulso enorme por acceder aos cuartos de final.

Non houbo dúbida do pase do Atlético a esa rolda. Nin na ida, disputada hai dúas semanas cun incontestable 0-3, nin na volta, a pesar do empate dun equipo madrileño con moitas rotacións no once -só Koke e Mandzukic repetían respecto ao último choque-, pero só a intres co manexo total do encontro.

O Atlético adiantouse pronto. A un par de simulacros sobre a portería contraria, seguiulles o 1-0 no minuto 17, nunha acción culminada polo croata Mario Mandzukic, que recolleu un rexeite dentro da área e bateu por baixo a Craviotto para ampliar a vantaxe na eliminatoria cunha resolución de goleador por raso.

Non logrou o gol o mexicano Raúl Jiménez no seu cabezazo minutos despois, a pase do propio Mandzukic, nin nunha volea ao bordo do descanso, nun partido controlado polo conxunto branquivermello, con empeño e bos xeitos coa pelota do L'Hospitalet, pero coa evidente diferenza de nivel entre un e outro equipo como condicionante do transcurso do duelo.

Ata o intermedio, o único contratempo para o Atlético apareceu en forma de cartóns. Mandzukic, a indiscutible referencia arriba deste equipo, foi amoestado á media hora; un risco co derbi ao virar a esquina, pero do que saíu sen máis dificultades nin amarelas para estar listo para oitavos de final.

Xa na segunda parte, un disparo de Raúl Jiménez, que deixou detalles durante o choque, e un pase sen rematador dentro da área Saúl Ñíguez apuntaban ao segundo gol do Atlético, pero en cambio, de súpeto, chegou o empate, nun derechazo desde fóra da área de Alcaraz que se envenenó ao tocar nun defensa e superou a Oblak.

O Atlético repúxose case de inmediato. En seis minutos xa retomara o dominio do marcador, outra vez por medio de Mandzukic, que se lanzou en ferro para conectar de cabeza un centro de Koke, pero tamén o fixo o seu rival ao 2-1, cun golazo de lonxe de Alcaraz e un dobrete para un 2-2 de prestixio para L'Hospitalet.

Dous tantos en contra cos que non contaba nin o Atlético nin Jan Oblak, na súa estrea no Calderón. á sombra de Miguel Ángel Moyá desde a súa fichaxe desde o Benfica, os seus dous anteriores partidos foran a domicilio. Hoxe, na presentación no seu estadio, tampouco tivo sorte con dous goles inesperados de lonxe, pero se reivindicou despois cunha magnífica parada para evitar o 2-3.

Foi a última ocasión do partido, que terminou co conxunto branquivermello coa vista xa no duelo do próximo domingo contra o Athletic no novo San Mamés e no horizonte, á volta das vacacións do Nadal, o derbi fronte ao Real Madrid nos oitavos de final da Copa do Rei.

2 - Atlético de Madrid:
Oblak; Gámez, Giménez, Lucas, Iván Pérez; Koke (Carlos Ramos, m. 84), Saúl, Mario, Cristian Rodríguez; Raúl Jiménez e Mandzukic (Keita, m. 84).

2 - L'Hospitalet: Craviotto; Peque (Aleix Coch, m. 75), José, Agustín, Valentín; Canario (Iu, m. 60), Barrera, Alcaraz, Carreras (Eric Via, m. 80); Bueno; e Joel.

Goles: 1-0, m. 17: Mandzukic aproveita un rexeite dentro da área. 1-1, m. 68: Alcaraz, cun disparo desde fóra da área. 2-1, m. 74: Mandzukic remata en ferro un centro de Koke. 2-2, m. 85: Alcaraz, de disparo afastado.

Árbitro: Melero López (C. Andaluz). Amoestou aos locais Mandzukic (m. 32) e Cristian Rodríguez (m. 35) e ao visitante José Rodríguez (m. 78).

Incidencias: partido de volta dos dezaseisavos de final da Copa do Rei, disputado no estadio Vicente Calderón ante uns 5.000 espectadores.