O Arsenal e o Schalke tamén dominan, o Chelsea e o Borussia Dortmund reaccionan

O Arsenal, o Atlético Madrid e o Barcelona, igual que o Schalke, subliñaron o seu dominio ao obter a súa segunda vitoria na liga de Campións, renacida para o Chelsea e o Borussia Dortmund, que gañaron con autoridade os seus respectivos compromisos logo de saír malparados da primeira xornada.

A sesión deixou tocados ao Steaua Bucarest, ao Marsella e ao Celtic, sen puntos logo dos dous partidos xogados.

O Arsenal, liderado polo alemán Mesut Ozil, fixo unha demostración de poderío ante o Nápoles de Rafael Benítez, que non puido refacerse tras a saída en tromba do combinado londiniense.

O ex centrocampista do Real Madrid estreouse en Europa co seu novo equipo. Marcou a pase de Aaron Ramsey e, sete minutos despois, deu o segundo gol ao francés Olivier Giroud. Nun cuarto de hora, o conxunto de Arsene Wenger resolvera o choque e implantado o seu dominio no Grupo F.

O Borussia Dortmund reaccionou con contundencia. Da man do polaco Robert Lewandowski gañou con autoridade ao Marsella (3-0). O ariete abriu a conta no minuto 19 e pechouna a dez minutos do final, de penalti. Entre ambos, Marco Reus sentenciara ao comezo da segunda metade.

O fútbol español implantou a súa lei na segunda xornada. O Barcelona e o Atlético de Madrid sufriron en Glasgow e O Porto pero saíron reforzados cos tres puntos.

O cadro de Cholo Simeone segue de doce. Deu a volta ao marcador que o colombiano Jackson Martínez puxo de face para os lusos, cos tantos de Diego Godín e o turco Arda Turán na segunda parte. é a primeira vez que marca o bloque branquivermello no Porto, de onde saíu cos tres puntos e gran parte do camiño cara a oitavos despexado.

O empate en Rusia entre o Zenit San Petersburgo e Austria Viena (0-0), alenta aínda máis o panorama madrileño, que acudirá a Viena no seu seguinte compromiso.

Padeceu tamén o Barcelona. Sen o arxentino Leo Messi e sen solucións para romper a resistencia escocesa. Só coa expulsión de Scott Brown, que viu o cartón vermello á hora de partido, viu algo máis clara a situación, resolta co tanto de cabeza de Cesc Fábregas (0-1).

O equipo español lidera o grupo en solitario despois do empate entre o Ajax e o Milan (1-1). Os goles non chegaron ata o final. O cadro holandés adiantouse por medio de Stefano Denswil pero no tempo engadido, Mario Balotelli transformou un penalti que evitou a derrota do cadro de Massimilano Allegri.

O Chelsea renaceu con autoridade. Goleou en Bucarest o Steaua (0-4). Jose Moruinho contou con Juan Mata e Fernando Torres no seu once inicial. Pero o dianteiro só aguantou dez minutos no campo. Marchou lesionado no xeonllo esquerdo e deixou o seu sitio ao camerunés Samuel Eto'o, que facilitou ao brasileiro Ramires o primeiro dos seus dous goles. Frank Lampard e o tanto en propia porta de Danijel Georgievski completaron o rexurdir londiniense.

Con todo, o Grupo E segue liderado en solitario polo Schalke, que grazas a un gran gol de Julian Draxler ao comezo da segunda parte, gañou en Basilea para sumar o seu segundo triunfo noutros tantos partidos.