Dous showcookings pechan a cita do San Simón

Os cociñeiros Toño Lorenzo e Iván Domínguez presentaron diversas propostas
El público pudo catar algunos platos de los showcookings
photo_camera El público pudo catar algunos platos de los showcookings

A cociña volveu ser a gran protagonista da segunda e última xornada da XXIII Festa do Queixo de San Simón dá Costa, deixando claro, por se quedaban dúbidas, que este produto chairego encaixa en calquera prato, mesa ou ocasión.

Así o probaron os renombrados cociñeiros Toño Lorenzo, do restaurante A Faragulla de Chantada, e Iván Domínguez, da Alborada coruñés, que presentaron diversas preparacións nos seus respectivos showcookings, sempre co San Simón como ingrediente esencial.

Lorenzo conquistou ao expectante e numeroso público coas súas "Nubes de San Simón con cachuca prensada e mazá" ou as súas "Ñoquis de San Simón curado con tomate concasee e galletas de San Simón". Domínguez optou por ofrecer múltiples posibilidades, co San Simón combinado en croquetas, mousse, con caballa e coliflor, con ravioli de pavo e verzas fritas, en milhoja ou nunha torta nitro de queixo ao forno.

O bo tempo incrementou este domingo a afluencia de xente na Praza dá Constitución vilalbesa, aínda que xa o sábado rexistráronse boas vendas, tal e como apuntou o presidente da Asociación de Queixeiros de San Simón, Javier Piñeiro. Un ano máis, produtores e Concello destacan a excelente acollida da cita que honra a un produto emblemático de Vilalba.

Comentarios