Chelsea, Nápoles e Arsenal, ás portas da clasificación

O Atlético goleou ao Austria Viena e asegurouse o primeiro posto do seu grupo para selar o pase aos oitavos de final da liga de Campións igual que o Barcelona, que superou no Camp Nou ao Milán no reencontro co gol de Leo Messi.

Os dous equipos españois únense ao Bayern Múnic e ao Manchester City, que o martes certificaron matematicamente a súa clasificación para as eliminatorias. Só o Atlético de Madrid e o Bayern contan os seus partidos por vitorias. Catro de catro.

O Chelsea e o Nápoles e o Arsenal deron un paso á fronte nos seus respectivos grupos. O Borussia Dortmund, con todo, escureceu o seu panorama coa derrota no seu campo ante o conxunto de Arsene Wenger.

Ninguén do cuarteto pode arrebatar ao equipo branquivermello o primeiro lugar do grupo. Nin Zenit nin O Porto, que empataron a un tanto en San Petersburgo e aprazaron a pelexa pola segunda praza. O arxentino Loito González adiantou ao cadro local no minuto 23. Pero o brasileiro Hulk logrou a igualada cinco minutos despois e puido dar a vitoria ao conxunto ruso na segunda metade se acertase co penalti que lanzou e detivo a meta Helton.

No grupo H. o Milan puxará polo segundo posto co Ajax, que superou ao Celtic (1-0) en Amsterdam grazas a un tanto de Lasse Schone, que finalizou unha xogada de Thulani Serero ao comezo da segunda metade.

A continuidade no torneo periga para o Dortmund, superado polo Arsenal (0-1) grazas ao gol de Aaron Ramsey á hora de partido, cando culminou un balón do francés Olivier Giroud. Foi a salvación para o equipo londiniense. Unha derrota complicase a súa devir no torneo.

O equipo de Arsene Wenger e o Nápoles de Rafael Benítez dependen de si mesmos para selar o seu pasaporte a oitavos. O combinado italiano, liderado por Gonzalo Higuaín, gañou con máis dificultades das previstas ao Marsella, que segue sen puntuar, e que se adiantou aos dez minutos co gol de André Ayew.

O suízo Gökhan Inler e Higuaín deron a volta á situación en dous minutos. Pero na segunda parte, Florian Thauvin igualou outra vez ata que o ex dianteiro do Real Madrid proporcionou o triunfo ao conxunto napolitano.

Samuel Eto'o levou ao triunfo ao Chelsea de Jose Mourinho, que gañou con autoridade ao Schalke (3-0) en Stamford Bridge e achegouse ás eliminatorias. O camerunés abriu o marcador á media hora e sentenciouno no 54. Despois, o senegalés Demba Ba, a pase de Frank Lampard completou o marcador.

O Basilea evitou a última hora a derrota en Suíza ante o Steaua Bucarest e permanece con opcións. O equipo romanés, ao que só lle valía o triunfo, adiantouse co gol do italiano Federico Piovaccari. Pero no último minuto, o marfileño Giovanni Sio logrou o empate final.