Bayern e City, os cocos do próximo sorteo de Champions

O Rostov ruso deu a sorpresa ao dobregar ao Bayern, mentres que os de Guardiola non pasaron do empate ante o M'Bladbach

O Atlético de Madrid e o Barcelona gañaron 2-0 ao PSV Eindhoven e 0-2 ao Celtic Glasgow e selaron o primeiro posto dos seus grupos para afrontar con máis garantías os oitavos de final da liga de Campións.

Ambos os equipos deixaron atrás ao Bayern Múnic e ao Manchester City, que serán os cocos no sorteo da seguinte fase. Nesta ocasión, o cadro inglés non puido pasar do empate na súa visita ao Borussia Mönchengladbach (1-1). O brasileiro Raffael adiantou aos alemáns e de penalti, David Silva, logrou un empate que xa non se moveu do marcador.

A gran sorpresa da xornada protagonizouna o Rostov ruso, que dobregou ao Bayern Múnic (3-2) de Carlo Ancelotti. O conxunto alemán, que loitaba cos branquivermellos polo primeiro posto do seu grupo, desterrou todas as súas opcións cunha derrota inesperada.

Aínda que se adiantou no marcador por medio do brasileiro Douglas Costa, os tantos antes do descanso do iraniano Sardar Azmoun e xusto logo de Dmitry Poloz, desde o punto de penalti, deron a volta ao marcador. Aínda que empatou Juan Bernat cun zapatazo desde dentro da área pequena, o ecuatoriano Christian Noboa desfixo un marcador nada favorable para os xermanos.

No grupo B, a situación non segue nada clara a falta dunha xornada. A clasificación, non podía estar máis apertada: Nápoles e Benfica, con 8 puntos, só sacan un ao Besiktas. O Dinamo Kiev, con dous, está descartado para todo. Os billetes para oitavos disputaranse en 90 minutos de infarto.

E todo polos resultados da quinta xornada. Primeiro, en Turquía, onde o Benfica gañaba 0-3 cunha primeira parte perfecta na que marcaron Gonçalo Guedes, Nélson Semedo e Ljubomir Fejsa. Todo o camiño cara á seguinte rolda parecía aberto para os portugueses, pero non predixo o desastre e Cenk Tosun, Ricardo Quaresma e Vincent Aboubakar, no minuto 89, empataron o marcador e deixaron todo como estaba.

O Nápoles tamén deixou escapar unha gran oportunidade de dar un salto de calidade. Tal e como empezou o seu duelo, acabouno: 0-0. Apenas unha ocasión de Marek Hamsik e outra de Manolo Gabbiadini foron todas as opcións que tiveron os italianos nun partido para esquecer.

Outro grupo que seguirá igualado na loita polo liderado será o A. O empate en Londres entre os dous candidatos, Arsenal e París Saint Germain (2-2), non serviu a ningún para certificar o primeiro posto. Os dous quedan con 11 puntos e terán que resolver todas as dúbidas no último encontro.

Nun partido de alternativas, o uruguaio Edinson Cavani adiantou aos franceses, Olivier Giroud empatou o encontro e, xa na segunda parte os tantos en propia meta de Marco Verratti e do nixeriano Alex Iwobi, deixaron o choque en táboas. No outro encontro, case sen historia, Ludogorets e Basilea non pasaron do 0-0. Ambos se xogarán o posto da liga Europa en xogo.