Aprobada a fusión do Cetal e o Ctlácteo de Lugo

O Consello de Ministros autorizou hoxe, a proposta do Ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente, a fusión por absorción da fundación Centro Tecnolóxico Lácteo de Galicia (Ctlácteo) por parte da fundación Centro Tecnolóxico Agroalimentario de Lugo (Cetal).

Segundo indicou o Ministerio nun comunicado, esta integración de dúas fundacións -con actividades plenamente coincidentes no sector tecnolóxico, alimentario e agropecuario- incrementa a capacidade do Cetal, entidade resultante, para servir de impulso ao sector agroalimentario e, de xeito especial, ao sector lácteo.

Considerou que, con este proceso, obterase unha consecución máis eficiente dos seus obxectivos fundacionais, de cara ao avance e deseño de futuros proxectos de desenvolvemento tecnolóxico do sector agroalimentario, grazas ao impulso da competitividade e innovación dos seus produtos.

Ao seu xuízo, conséguese outro logro, que é a xestión máis eficiente dos recursos públicos, xa que non se expoñen novas achegas por parte da Administración Xeral do Estado nos próximos exercicios.

Grazas á posta en marcha do Plan de actuación da fundación, vanse obter ingresos adicionais non provenientes de fondos públicos, o que permitirá, segundo se destaca no comunicado, un maior grao de autofinanciación.

O Centro Tecnolóxico Agroalimentario de Lugo ten na actualidade en marcha un ambicioso plan de actuación centrado en tres liñas prioritarias sobre sector lácteo, seguridade alimentaria e control de calidade do aceite de oliva, e inaugurou este ano as súas novas instalacións en Lugo.

O Ministerio subliñou que, con esta fusión, Cetal avanza no compromiso co sector lácteo, que se iniciou coa firma en xullo de 2012 dun convenio coa Organización Interprofesional Láctea.

Co devandito acordo, ambas as institucións comprometéronse a traballar conxuntamente para potenciar o sector e identificar e aplicar solucións técnicas e tecnolóxicas para atender as súas necesidades máis urxentes.

Entre elas, están as relativas a aumento da competitividade, incremento do valor engadido dos produtos lácteos, estabilidade dos mercados e equilibrio da cadea de valor, recuperación de cotas de mercado para os produtos lácteos e valorización da imaxe do sector.

Esta colaboración inclúe participar no programa de produtos lácteos sostibles, como organismo de explotación e definición das condicións de uso do logo.

Comentarios