Ao Betis, ademais da permanencia, tamén se lle escapa o Kazán

O Real Betis, pechacancelas descolgado na liga BBVA, tampouco atopa a alegría na liga Europa e non pasou do empate a un fronte ao Rubín Kazán ruso, un equipo que se mostrou moi frouxo e que ademais xogou case todo o partido con dez futbolistas pola expulsión do dianteiro Aleksandr Prudnikok.

O conxunto verdibranco encarrilou pronto o partido e tivo oportunidades para pór varias veces o 2-0 na primeira metade, pero na segunda, cando o rival xa xogaba con dez desde o minuto 28 da primeira, non foi capaz de atopalo, relaxouse e cedeu o empate, aínda que fóra por un penalti moi protestado, o que lle deixa o pase aos oitavos de final complicado para a volta.

O equipo sevillano afrontou o partido nos seus inicios baixo un ambiente enrarecido polo malestar do pouco público que asistiu ás bancadas do Benito Villmarín cos seus debido á crítica situación na liga.

A pesar diso, os do arxentino Gabriel Humberto Calderón, quen sacou unha 'once' inicial moi renovado en relación cos da liga, aproveitaron a primeira oportunidade que tiveron ante a meta ruso Sergei Ryzhikov para marcar o 1-0 aos tres minutos de xogo.

Foi o lateral esquerdo Dídac Vilá ao que lle chegou o balón nunha profundización pola súa banda, foise de varios adversarios ante a pasividade destes e logrou o tanto.

Non perdeu o ritmo a formación local no arranque do choque fronte a un rival ao que se lle notou moito que leva sen competir desde decembro, polo parón invernal da súa competición doméstica, e que ademais tivo que remar contra a corrente do gol encaixado case sen empezar a suar.

O adestrador do Rubín Kazán, o ruso Rinat Bilyaletdínov, que debutaba como técnico do equipo nun partido oficial ao substituír o pasado xaneiro a Kurban Berdíev, quen foi destituído en decembro polos malos resultados, tivo o problema engadido de que non puido dirixir aos seus desde o banco ao non ter a autorización da UEFA.

Ademais, o seu dianteiro Aleksandr Prudnikov acrecentou os problemas dos rusos cando antes de que se cumprise a media hora de xogo tivo que abandonar o terreo de xogo ao ver dous cartóns amarelos seguidas, nos minutos 27 e 28.

O Betis, que once contra once xa dominaba, non tivo grandes problemas para controlar e buscar o segundo gol, como en accións do hispano-brasileiro Leo Baptistao e en dúas ocasións do congoleño Cedrick Mabwati, aínda que tamén o Rubín Kazán tivo a súa antes do descanso, nas botas do centrocampista Dmitri Torbinski, ante o que reaccionou ben a meta Antonio Adán.

Na segunda metade, os locais mantiveron o empuxe para buscar o segundo e empezar a ter un marcador claro para a volta da semana en vén en Kazán e máis cando o equipo visitante, en inferioridade numérica, deu por bo o resultado coa confianza de que ante os seus seguidores podería superar a eliminatoria.

Nesa dinámica chegou un dos contados contragolpes rusos e unha falta sobre Gökdeniz Karadeniz que o árbitro considerou que foi dentro da área, co que sinalou un penalti que transformou Roman Eremenko.

O 1-1 complicou moito a situación dos verdibrancos nesta rolda de dezaseisavos, porque o Rubín Kazán redobrou os seus esforzos defensivos ante un Betis que quixo marcar o seu segundo tanto pero que o fixo de forma precipitada e sen claridade, co que non conseguiu o seu obxectivo.

- Ficha técnica:

1 - Real Betis:
Adán; Juanfran, Perquis, N'Diaye, Dídac Vilá; Lolo Reyes (Jorge Molina, m.78), Nosa (Nono, m.67); Baptistao, Salva Sevilla, Cedrick; e Chuli (Rubén Castro, m.53).

1 - Rubín Kazán: Ryzhikov; Kuzmin, Sharonov, Burlak, Kislyak; M'Vila, Kulik (Mullin, m.67) (Kverkvella, m.94); Gökdeniz Karadeniz, Torbinski, Eremenko; e Prudnikov.

Goles: 1-0, M.03: Dídac Vilá. 1-1, M.74: Eremenko, de penalti.

Árbitro:
Serge Gumienny (Bélxica). Expulsou por dobre amarela ao xogador do Rubín Kazán Prudnikov, quen as viu nos minutos 27 e 28. Ademais, amoestou aos locais Nosa (m.08), Juanfran (m.32), Jorge Molina (m.81) e Perquis (m.89), e aos visitantes Torbinski (m.89), M'Vila (m.89) e Kuzmin (m.92).

Incidencias: Partido de ida dos dezaseisavos de final da liga Europa disputado no estadio Benito Villamarín ante uns 12.000 espectadores. Terreo de xogo en boas condicións.