69-74. Rusia esperta a tempo e clasifícase para as semifinais

Shved, con 22 puntos, liderou a vitoria ante Grecia ► Serbia será o seu rival tras imporse a Italia
Shved intenta taponar a un rival
photo_camera Shved intenta taponar a un rival

Rusia clasificouse para as semifinais do Eurobasket ao vencer a Grecia por 69-74, despois de que os helenos dominasen os primeiros vinte minutos, pero espertou Shved con 22 puntos na segunda parte e o seu equipo loitará polas medallas.

Aínda que Rusia foi a que inicio o partido levando a iniciativa no marcador, 9-13 (minuto.5), foi Grecia a que primeiro tomou as rendas do partido no xogo e en tenteo, grazas á efectividade de Printezis no primeiro cuarto, que finalizou con 24-17.

Co seu núcleo duro de xogadores copando os minutos en pista, Grecia mantivo baixo control aos rusos, que tampouco utilizaron moito aos xogadores da segunda unidade.

Shved, o gran xerador de xogo ruso, estivo ben suxeito pola defensa helena e iso notouno o seu equipo, que no segundo cuarto non puido apenas reducir diferenzas. Mozgov, que foi o máis acertado en ataque no primeiro cuarto, tamén baixou o seu rendemento no segundo, que finalizou con 37-31 para os mediterráneos.

Os roubos de balón e as rápidas transicións dos gregos desarbolaron a defensa rusa nos primeiros minutos do terceiro cuarto, 47-36 (minuto 24), sen que o seu técnico, Sergey Bazarevich atopase o remedio adecuado.

Unha leve presión a toda pista, tras canastra, e o rexurdir de Shved (13 puntos neste terceiro cuarto) foi suficiente para que Rusia acurtase distancias, 49-42 (min.26.40) e 49-47 (min.27.20), grazas a que acernou de raíz a ata entón brillante circulación de balón dos gregos. Ao final do cuarto, 53-51. Shved adiantou ao seu equipo con dúas canastras consecutivas, 53-55 (min.31) e tomou definitivamente o temón do partido, 59-65 (min.33.30).

A facilidade grega en ataque, a súa faísca defensiva e a fluidez do seu xogo desapareceron por completo. Shved mandaba e anotaba, facía e desfacía. Seu era o balón.

Dous tapóns consecutivos e na mesma xogada a Mozgov, a catro minutos do final (64-67), pareceu ser o punto de apoio que necesitaban os gregos para volver ao partido, pero aínda que o intentaron non tiveron as forzas suficientes. Shved espertou no segundo tempo para levar a Rusia ás semifinais.

SERBIA, O SEU RIVAL. Serbia xogará con Rusia a segunda semifinal do Eurobasket 2017, logo de gañar a Italia por 67-83 nun choque no que os transalpinos nunca atoparon o xeito de superar aos seus rivais.

Co 5-0 inicial os italianos atoparon petróleo nos primeiros momentos do partido, que comezaron sen control por parte de equipo algún. Serbia non atopou aro ata os catro minutos e medio, 5-2, por medio de Bogdanovic e conseguiu a súa primeira vantaxe co 7-8 (min.7). Só nos minutos finais o marcador moveuse algo, cando ambos os equipos atoparon algo de ritmo nos seus movementos ofensivo. Ao final do primeiro cuarto, 17-18 para os serbios.

A selección italiana comezou o seu particular calvario no segundo cuarto, Serbia aplicouse en defensa e obrigou aos transalpinos a xogar sempre ao límite da posesión con tiros obrigados.