4-0. O Dortmund métese en cuartos con triplo de Aubameyang

Impúxose por goleada ao Benfica nun duelo que resultou máis difícil do que indica o marcador
photo_camera El jugador del Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang celebra un gol ante el Benfica

O Borussia Dortmund meteuse este mércores en cuartos de final da Liga de Campións ao golear por 4-0 ao Benfica con tres goles de Pierre Emerick Aubameyang e un de Christian Pulisic. Aubamayang, que tivera unha noite negra na derrota na ida en Lisboa por 1-0, desquitouse con fartura e foi clave nunha clasificación que resultou máis difícil que o que o indica o marcador.

O partido tivo varias fases. A primeira, de control do Dortmund. A segunda, cunha reacción clara do Benfica e unha etapa final que se converteu nun monólogo do equipo alemán.

O Dortmund foise en vantaxe na súa primeira chegada a porta no minuto 4. Ousmane Dembelé lanzou un saque de esquina desde a dereita, Christian Pulisic prolongou a pelota desde o primeiro poste e no segundo apareceu Pierre Emerick Aubameyang que derrotou a Ederson cun cabezazo a pelacorpo. O gol temperán do Dortmund emparellaba a eliminatoria e o Benfica, que saíra ao campo cunha formulación extremadamente defensiva, viuse obrigado a reformular un partido e tardou uns minutos en facelo.

Os primeiros quince minutos foron do Dortmund, aínda que sen crear ocasións claras. O balón movíase na metade do Benfica que tiña problemas para saír ante a presión adiantada do Dortmund.

Con todo, pasados os vinte minutos o Benfica sacudiuse do dominio do Dortmund, empezou a ser máis ofensivo e deu dous campanazos de alerta. Primeiro, no minuto 24, cun remate de Servi dentro da área e logo, no 32, cun cabezazo de Luisãou.

O Benfica estivo cerca do empate no minuto 47 cun remate de Cervi no 47 no que se atravesou providencialmente o polaco Lucasz Piszczek. A partir dese momento, o Dortmund tivo unha clara reacción e, nun lapso de dous minutos, deixou a eliminatoria practicamente vista para sentenza. No 59 Piszcek, desde a media punta, meteulle un balón á área a Pulisic e o estadounidense definiu desde curta distancia, por encima do corpo de Enderson que saía a cortar o ángulo. Logo, no 61, Aubameyang marcou cun remate dentro da área pequena a centro de Marcel Schmelzer.

O terceiro gol era o gol de tranquilidade para o Dortmund que gañou en seguridade mentres o Benfica xa non tivo capacidade de reacción. A guinda púxoa Aubameyang no 85 ao marcar o cuarto desde curta distancia a centro de Erick Durm.