3-1. O Celta fulmina o Athletic en Balaídos

O conxunto celeste saíu ao terreo de xogo con intensidade e necesitou menos de media hora para marcar tres goles
photo_camera El centrocampista del Athletic Markel Susaeta disputa un balón con el defensa del Celta Jonny Castro

O Celta exhibiu este domingo o seu poderío goleador contra o Athletic Club (3-1) nun brillante primeira media hora de partido na que o conxunto vigués, que tivo o control do centro do campo, desbordou con intensidade o equipo bilbaíno, que suma tres derrotas consecutivas e agrava a súa crise de resultados.

O Celta asinou unha primeira parte exemplar, quizais a soñada polo seu adestrador, pois necesitou menos de media hora para marcar tres goles. Non só saíu con máis intensidade que o Athletic. Tamén moveu a pelota con velocidade, de banda a banda, cun fútbol asociativo que desarmou ao conxunto biscaíño.

O primeiro tanto chegou cun centro de Sisto desde a dereita que rematou Sergi Gómez. Un gran cabezazo que, coa traxectoria dunha parábola, unicamente seguiu coa mirada Kepa.

O dominio do conxunto de Juan Carlos Unzué foi irresistible no centro do campo

O Celta foi vertixinoso no seu ritmo. Primeiro chegou o tanto de Sergi Gómez. Pouco despois un contragolpe que finalizou Sisto, pero ao que respondeu Kepa cunha boa estirada. E culminou o seu dominio con dous goles de Aspas en apenas tres minutos.

A debilidade defensiva do Athletic facilitou a goleada viguesa: un erro defensivo de Laporte e Unai Núñez, que calculou mal cando quixo despexar unha pelota, aproveitouno Aspas para superar ao porteiro cun tiro cruzado. Acto seguido o xogador moañés volveu ser máis hábil que o central Unai Núñez e certificou con outro gol un centro de Wass. Foi, durante media hora, a mellor versión do Celta da tempada, que incluso rozou o cuarto tanto cun remate de Maxi Gómez.

O dominio do conxunto de Juan Carlos Unzué foi irresistible no centro do campo. Tan só nos últimos dez minutos da primeira metade relaxou o seu ritmo. Entón, asomou o Athletic sobre a portería galega.

A súa primeira acción de perigo foi unha volea de Raúl García, que atallou Rubén con comodidade. Pero imposible para o porteiro foi deter a seguinte aproximación, un centro de Bóveda que acabou cun portentoso golpeo de Raúl García.

O equipo bilbaíno suma tres derrotas consecutivas e agrava a súa crise de resultados

Con dous goles de vantaxe para o Celta, Ziganda fixo cambios no descanso: meteu no campo a Iturraspe e Aduriz.

Tivo o Athletic máis empuxe. E obrigou ao Celta a recollerse no seu campo, aínda que o único perigo que creou o conxunto bilbaíno foi con balóns colgados na área. Minuto 55: nun córner, o cabezazo de Laporte despexouno Rubén a liña de portería. Minuto 68: nunha falta lateral, o croque de Unai Núñez acariñou o gol.

Con esa superioridade no xogo aéreo o Athletic inquietou ao Celta, impreciso durante moitos minutos, a pesar de que o desasosego foi breve para o equipo de Unzué.
Só foron un par de accións perigosas. Despois, co guión dun partido de ida e volta, un contragolpe do Athletic finalizado cun mal disparo de San José tivo resposta nun contraataque do Celta definido por Aspas, que intentou sen acerto o gol de vaselina.

A pequena melloría do Athletic, que logrou catro puntos dos últimos vinte e catro posibles en liga, concretouse nos minutos finais nun tiro de Williams e un remate lateral de Aduriz ao poste, nada que asustase ao Celta, que viviu coa cómoda vantaxe que lograra coa súa espectacular apertura de partido.