- Ficha técnica:

26-28. Ao Guardés escápaselle a Supercopa tras un mal arranque

Un parcial de 2-6 no minuto 11 marcou o resto dun partido no que as galegas non tiraron a toalla
Un momento del choque
photo_camera Un momento del choque

O Rocasa Gran Canaria proclamouse este sábado campión da Supercopa de España logo de vencer ao Mecalia Atlético Guardés, nun duelo no que as galegas, vixentes campioas da liga Loterías, pagaron caro o seu mal inicio (2-6, min.11).

Cunha excelente defensa 6-0, apoiada nas paradas da internacional Silvia Navarro -oito nos primeiros 30 minutos-, o Rocasa empequeñeció ao seu rival na primeira parte. Ao Atlético Guardés se lle atragantó o muro amarelo. E en ataque, as canarias atoparon na súa segunda liña a solución á defensa presionante que ordenara José Ignacio Prades.

O Rocasa dominou a un Atlético Guardés descoñecido (2-7, 5-10, 6-12). O seu adestrador intentouno todo: cambio nas tres posicións da primeira liña, distintos sistemas defensivos e ata un dobre mixta. De pouco serviu. Só o cansazo acumulado da sete inicial do Rocasa fíxolle chegar con vida ao descanso (10-14).

No arranque do segundo tempo, coincidindo cunha defensa mixta sobre María González, as galegas lograron situarse a tres goles no marcador (12-15, 15-18). E incluso dispuxeron dun ataque para recortar aínda máis a súa desvantaxe. Pero as súas perdas de balón foron un lastre demasiado grande.

Un par de paradas de Silvia Navarro, a dirección de María González, o brazo de Lissandra Lusson e a efectividade de Tiddara Trojaola desde o extremo -oito goles- tranquilizaron a un Rocasa que se permitiu o luxo de ter no banco á internacional croata Slavica Schuster, a súa fichaxe estrela.

As insulares entraron no último cuarto de hora cunha cómoda renda de sete goles (17-24). O empuxe da afección e unha relaxación do seu rival permitiu ao Atlético Guardés maquillar o resultado nos últimos minutos.