2-4. O Dépor regala dous goles e segue sen gañar

A Real só necesitou dous minutos para sorprender o seu rival e a partir de aí nada funcionou
photo_camera Duelo de defensas entre Rodrigues y Juanfran en el encuentro entre el Deportivo y la Real

A Real Sociedade logrou superar o Deportivo (2-4), nun partido que se lle puxo de cara nos primeiros cinco minutos (0-2) e no que, tras ceder a vantaxe (2-2 no minuto 50), logrou levalo na recta final do choque, aínda que quedou a tres goles de reter o liderado.

A pesar de que Adrián López saíu ao rescate do Deportivo, os donostiarras, que marcaron dez goles en tres partidos de LaLiga Santander, souberon contrarrestar os galegos, que quedan con só un punto na táboa de nove posibles.

A Real Sociedade necesitaba cinco goles para manter o posto que a arrebatou o FC Barcelona o sábado e atopou os dous primeiros nun dicir amén.

A Real só necesitou dous minutos e quince para sorprender ao seu rival cun saque de falta rápido que favoreceu Luisinho en tres cuartos de ataque ao darlle o esférico ao seu rival sen querer. Xavi Prieto colgou o esférico á área, Juanmi colleulle as costas á zaga local e, de primeiras, enganchouna coa dereita para anotar o 0-1.

O equipo de Eusebio Sancristán foi unha apisoadora neses compases iniciais. Juanmi puido marcar de novo en cuestión de segundos, pero o evitou o suízo Schär desviando a saque de esquina.

No córner, cando o cronómetro estaba no minuto 3:47, o balón rexeitado pola defensa do Deportivo caeu a Illarramendi, que non llo pensou dúas veces e, desde o frontal axustou o disparo inalcanzable para Tyton, quen se estreou esta tempada en partido oficial pola baixa de Rubén Martínez.

A Real gustábase no céspede de Riazor co debutante Januzaj deixando boa mostra da súa clase e xustificando por que espertou tanta expectación en San Sebastián tras o seu paso pola Premier League e a Bundesliga.

Pero no Deportivo había dous xogadores dispostos a darlle a réplica: o central suízo Schär, desesperado coa ineptitude defensiva dos seus compañeiros e creativo en ataque, e Adrián López, que esta tempada regresou ao conxunto coruñés (estivera no club entre 2006 e 2011) cedido polo O Porto portugués.

Os dous trenzaron a xogada que meteu aos locais no partido aos 27 minutos: Schär filtrou un pase entre liñas desde o centro do campo e Adrián, segundo lle viña, enganchouna cunha rosca impecable, á esquerda de Rulli.

O 'pique' entre Adrián e Januzaj por ser o máis destacado do partido continuou en Riazor antes do descanso: caño e chilena do asturiano; e probable penalti de Luisinho ao belga, que deixara atrás a Mosquera.

Nos últimos minutos do primeiro tempo, o Deportivo insistiu, fabricou ocasións claras para empatar, pero a Real aguantou o vendaval e chegou ao vestiario con vantaxe.

A Real tardou en saír da caseta e Mel esperou catro minutos para facer o primeiro cambio, moi esperado, o do regreso de Lucas Pérez a Riazor un ano logo do seu traspaso ao Arsenal inglés, que llo devolveu ao Deportivo en calidade de cedido.

O cambio foi talismán por esa inxección anímica que achega o '7' branquiazul e que contaxiou ao resto. No seguinte minuto, Juanfran atopou o centro logo de varios intentos por zafarse dos opoñentes, Adrián conectouno no segundo pau e Andone finiquitou a xogada cun canonazo na área para equilibrar o marcador.

Na outra parte do campo, nesa batalla por ser o mellor, Januzaj respondeu á asistencia de Adrián con outro pase de gol, pero Íñigo Martínez perdoou ao Deportivo no remate (min.56) dous minutos despois de que Kevin Rodrigues pedise penalti ao caer na área ante Guilherme.

O Deportivo atascouse na recta final do partido e a Real Sociedade aproveitouno. Avisoulle cun sensacional pase de Xabi Prieto a Odriozola que interceptou Bakkali a córner e, a balón parado, o conxunto vasco volveu porse por diante cun remate de Llorente.

Quedaban oito minutos e, lonxe de reaccionar, o Deportivo encaixou o cuarto, obra de Illarramendi tras unha acción persoal que ningún deportivista soubo contrarrestar.