FICHA TÉCNICA:

2-3. O Celta de Vigo perde con polémica

A Real Sociedad remontou ante o equipo celeste nos últimos minutos cun penalti que non debeu ser sinalado
Un momento del partido entre el Celta y la Real Sociedad
photo_camera Un momento del partido entre el Celta y la Real Sociedad

A Real Sociedad levantou ao Celta de Vigo (2-3) un partido que tiña perdido a falta de once minutos, nun duelo tolo, de continuos intercambios de golpes, no que brillou o uruguaio Maxi Gómez, autor dos dous tantos celestes, e no que os donostiarras se aproveitaron dos agasallos rivais e dunha decisión polémica que significou o penalti definitivo.

Non defraudou o Celta na súa estrea a pesar da derrota. Foi o equipo valente, ofensivo, que xa se mostrou na pretemporada. A Real Sociedad apertoulle na saída de balón e os de Juan Carlos Unzué atoparon a solución a esa presión buscando ao uruguaio Maxi Gómez, un dianteiro forte, que sente cómodo baixando balóns.

Bastáronlle catro minutos a Iago Aspas para asustar a Rulli cun potente disparo desde o frontal. Respondeu a Real Sociedad cunha carreira pola banda dereita de Odriozola que quedou en nada porque o seu centro non atopou rematador.

A asfixiante calor obrigou a Mateu Lahoz a parar o partido antes da media hora

Aos poucos, o Celta apropiouse do partido. Jozabed e Wass conectaron con Aspas e por aí saíu a relucir o fútbol combinativo do seu equipo, con rápidas transicións, coas diagonais de Pione Sisto e as subidas do lateral Hugo Mallo, un puñal polo costado dereito.

Aspas volveu crear perigo antes de chegar ao ecuador do primeiro tempo. Primeiro cun disparo que se lle marchou alto e despois cun zurdazo que desviou o arxentino Rulli cunha gran estirada, nunha xogada na que os galegos pediron penalti por unha caída de Maxi Gómez tras un leve contacto con Aritz Elustondo.

Sen balón, a Real xerou perigo a balón cunha espectacular falta executada por Canles (m.20) que se marchou rozando o poste ante a mirada de Sergio Álvarez.

E do posible 0-1 pasouse ao 1-0. Apertura de Aspas para Sisto, este encarou a Odriozola e centrou ao segundo pau, onde Wass tocou o xusto para que o balón chegase a Maxi Gómez, quen cun sutil toque estreouse como goleador na liga española.

A asfixiante calor obrigou a Mateu Lahoz a parar o partido antes da media hora —pactárano os equipos antes do choque—. Isto reactivou á Real Sociedade, que se atopou cun agasallo do porteiro Sergio Álvarez na saída de balón que Oyarzábal non desaproveitou para igualar o partido.

Ese tanto danou ao Celta, que volveu golpear no arranque do segundo tempo, outra vez por medio do debutante Maxi Gómez, un "killer" na área que fixo esquecer ao lesionado John Guidetti: Wass centrou, Cabral peiteou no primeiro pau e o uruguaio, no segundo, armou a súa perna para fusilar a Rulli.

Espertou a Real Sociedade, que logrou quitarlle o balón ao seu rival. O seu equipo estaba máis cómodo sobre o campo e Eusebio buscou un revulsivo coa entrada de Carlos Vela. E con centros laterais os donostiarras ameazaron a Sergio, inseguro nas saídas desde o seu monumental erro no gol.

Unzué reforzou o centro do campo coa entrada do chileno Hernández e Lobotka pero a Real Sociedade estaba desatada.

Illarramendi, cun disparo afastado, ao que respondeu Sergio cunha boa parada, rozou o empate, que logrou Juanmi a falta de once minutos para alargar o seu idilio con Balaídos ?hai tres meses marcou o tanto que deu o billete para Europa?.

Ese gol esnaquizou ao Celta, incapaz de saír do seu campo. E nos últimos instantes Mateu Lahoz castigou cun protestado penalti unha falta de Jonny a Carlos Vela ao bordo da área. O brasileiro Willian José marcou para dar os primeiros tres puntos ao seu equipo.